Ialomita: Agent de politie retinut pentru luare de mita

Vineri, 24 August 2012, ora 19:15
2358 citiri
Ialomita: Agent de politie retinut pentru luare de mita
Foto: prison.com.ro

Un agent de politie a fost retinut, vineri, de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, pentru luare de mita si abuz in serviciu, dupa ce joi cinci politisti de Politia rutiera din IPJ Ialomita au fost retinuti pentru comiterea acelorasi infractiuni.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita au dispus, vineri, retinerea pentru 24 de ore a agentului de politie Gheorghe Ionita, acesta urmand sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, infomeaza Biroul de relatii cu presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Agentul Gheorghe Ionita este acuzat ca, in cursul lunii aprilie 2012, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, respectiv in serviciul de patrulare, a primit diferite sume de bani de la mai multi conducatori auto care au incalcat normele legale in materia circulatiei pe drumurile publice, cu scopul de a nu le aplica sanctiunile contraventionale corespunzatoare faptelor savarsite.

Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii judiciare.

Valcea: Ofiter de la Investigarea Fraudelor, acuzat de luare de mita

Joi, cinci politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita - Serviciul Rutier au fost retinuti pentru luare de mita si abuz in serviciu, in urma unor actiuni desfasurate de procurori si ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) Ialomita.

Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii aprilie, in timpul serviciului de patrulare, inculpatii - Adrian Marian Andrei, Marian Chitoiu, Cristinel Dinu, Danut Dorel Dinu, si Gabriel Micu - au primit diferite sume de bani de la mai multi conducatori auto care au incalcat normele legale in materia circulatiei pe drumurile publice, in scopul de a nu-si indeplini indatoririle de serviciu, respectiv de a nu le aplica sanctiunile contraventionale corespunzatoare faptelor savarsite.

Totodata, inculpatul Cristinel Dinu a desfasurat operatiuni financiare ca acte de comert in legatura cu o societate comerciala din Slobozia, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru membrii familiei sale de bani sau alte foloase.

Cei cinci au fost retinuti, pentru infractiunile de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#agent politie Ialomita mita, #agent politie retinut luare mita, #politist Ialomita luare mita , #infractiuni