Tribunalul Cluj a prelungit cu 20 de zile arestarea fiului lui Horea Uioreanu

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 23:31
1391 citiri
Tribunalul Cluj a prelungit cu 20 de zile arestarea fiului lui Horea Uioreanu
Foto: Arhiva

Tribunalul Cluj a prelungit, joi, cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui Alexandru Uioreanu, fiul presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, acuzat de trafic de droguri.

Avocatul lui Alexandru Uioreanu, Tiberiu Ban, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, ca a facut deja recurs la decizia de prelungire a mandatului de arestare cu inca 20 de zile, acesta urmand sa se judece la Curtea de Apel Cluj, la inceputul saptamanii viitoare.

"Tribunalul Cluj a decis, joi, prelungirea starii de arest preventiv pentru Alexandru Uioreanu pentru inca 20 de zile. Noi am considerat ca nu se justifica o astfel de masura, in conditiile in care nu exista un risc de influentare a anchetei. Am facut recurs, care se va judeca la inceputul saptamanii viitoare de catre Curtea de Apel Cluj", a spus Ban.

Potrivit acestuia, mandatul de arestare preventiva a lui Alexandru Uioreanu, emis in 20 decembrie 2012, expira in 7 ianuarie, dar instanta poate decide cu cinci zile inainte de termenul limita daca mentine masura sau dispune cercetarea in libertate.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori in 19 decembrie anul trecut, fiind acuzat de trafic de droguri, si a fost retinut de catre procurorii DIICOT - Structura Teritoriala Cluj.

Conform unor surse judiciare, fiul lui Horea Uioreanu este suspectat ca ar fi vandut hasis in unitati de invatamant.

Ulterior, el a fost arestat preventiv, alaturi de alte doua persoane cercetate in acelasi dosar, de Tribunalul Cluj, care arata in motivarea sentintei ca "inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate invinuirea adusa, declarand ca este consumator de droguri de risc si, in acest context, in cursul anului 2012, in mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc catre mai multe persoane".

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, declara pentru Mediafax ca nu stie nimic despre acest caz, pentru ca este fiul sau din prima casatorie, are 16 ani si locuieste impreuna cu mama lui.

Alexandru Uioreanu, care este elev in clasa a XI-a la Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica, are situatia neincheiata la cinci materii din cauza absentelor, afirma directorul liceului, Marius Loga.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#fiu Horea Uioreanu prelungire arest, #fiu presedinte CJ Cluj arest droguri , #infractiuni