Un roman printre cei mai cautati infractori de catre Interpol

Luni, 05 Iulie 2010, ora 09:19
4082 citiri
Un roman printre cei mai cautati infractori de catre Interpol

Agentia internationala Interpol a facut luni apel la utilizatorii de Internet sa ajute sa prinda sute de fugari cautati pentru crime, violuri, pedofilie si alte infractiuni grave. Printre ei se afla si un roman.

Operatiunea a fost lansata initial pe 3 mai si viza prinderea a 450 de persoane condamnate sau suspectate de infractiuni grave si localizate in 29 de tari, potrivit NDTV.com.

Mai mult de 100 de fugari au fost arestati sau localizati pana acum, potrivit unui comunicat al agentiei Interpol, localizata in Lyon.

Printre arestati se numara si un ex-manechin columbian, Angie Sanclemente Valencia, cautata pentru trafic cu stupefiante si Mouamba Munanga, din Republica Democratica Congo, cautat pentru spalare de bani.

"Operatiunea s-a bucurat de un succes foarte mare. Am reusit sa localizam si sa arestam un numar mare de oameni dar sunt inca indivizi despre care nu avem nicio informatie noua in ce priveste locul unde se afla si de aceea cerem publicului sa ne dea o mana de ajutor importanta", a declarat Martin Cox, coordonatorul operatiunii, intr-un comunicat.

Interpol a trimis pe internet portretele robot a 26 de persoane, cu rugamintea ca publicul sa fie atent la ele pe site-urile retelelor de socializare sau pe forumurile de discutii de pe Internet.

Detectivii cred ca cel putin sase dintre infractori se afla in Marea Britanie. Printre acestia figureaza si un roman, Ioan Clamparu, 41 de ani.

Clamparu este cautat si de politia din Romania pentru organizarea unei retele care a obligat mai mult de 100 de femei sa se prostitueze in Spania. Interpolul are informatii conform carora Clamparu are contacte la cluburi de noapte si hoteluri din Marea Britanie si Irlanda.

In cazul in care cineva are informatii, Interpolul a cerut sa-i fie trimise pe adresa fugitive@interpol.int si precizeaza ca se poate de asemenea comunica, in conditii de anonimat, de pe site-ul www.csiworld.org.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Interpol operatiune internauti, #Interpol Lyon internet, #Interpol politie internet , #infractiuni