Aproape 200.000 de rromi, asteptati la inmormantarea lui Cioaba

Luni, 19 August 2013, ora 08:56
3936 citiri
Aproape 200.000 de rromi, asteptati la inmormantarea lui Cioaba
Foto: Arhiva

Autointitulatul rege international al rromilor crestini de pretutindeni, Dan Stanescu, de la Costesti (Arges) spune ca vestea mortii lui Florin Cioaba a venit "ca un fulger", estimand ca la inmormantarea acestuia, de la Sibiu, vor participa intre 150.000 si 200.000 de oameni.

"Am primit vestea mortii regelui Cioaba ca un fulger. Nu ne asteptam la aceasta veste, ne asteptam la o veste mult mai buna, pentru ca medicii turci ne-au dat o speranta.

Pana sa se intample, cu Dorin Cioaba am luat legatura si mi-a zis ca totul e bine, dar in aceasta dimineata (duminica - n.red) am aflat ca Florin Cioaba nu mai este printre noi. Pentru noi, ortodocsii exista un doliu, dar nu stiu la ei pentru ca sunt penticostali si au alte traditii. De aceea, eu sunt regele crestin ortodox, Dan Stanescu", a spus Stanescu.

Familia lui Cioaba cere bani de la Guvern pentru spitalizarea in Turcia - factura de 350.000 de dolari

El a precizat ca a avut o relatie foarte buna cu Florin Cioaba, "o relatie de prietenie", si a transmis condoleante familei.

Intrebat despre persoana care ii va lua locul lui Cioaba, autointitulatul rege al rromilor, Dan Stanescu a raspuns ca desemnarea urmasului la "tron" face parte "din consiliul lor de coroana".

"Depinde, noi avem religia noastra din mosi-stramosi si reguli asa cum si ei le au pe ale lor. Acum o sa vedem si noi cine va fi suit pe tronul lui Cioaba. Potrivit este cel dintai nascut, Dorin Cioaba. Suntem intr-o relatie foarte buna cu el", a spus Stanescu.

Acesta a estimat ca la inmormantarea lui Cioaba de la Sibiu vor fi intre 150.000 si 200.000 de oameni.

"Vreau sa transmit rromilor din Romania sa mergem cu totii, sa fim alaturi de familia Cioaba si sa mergem la inmormantare. Dumnezeu sa-l ierte! Cred ca la Sibiu, la inmormantarea regelui Cioaba, vor fi intre 150.000 si 200.000 de oameni", a mai spus Stanescu.

Autointitulatul rege al rromilor Florin Cioaba a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange, au declarat apropiati ai familiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Florin Cioaba murit, #Florin Cioaba inmormantare, #rromi Florin Cioaba inmormantare, #Florin Cioaba a murit, #Florin Cioaba mort , #inmormantare