Manifestatie in Piata Victoriei in memoriam Doina Cornea

Luni, 07 Mai 2018, ora 09:19
7383 citiri
Manifestatie in Piata Victoriei in memoriam Doina Cornea
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fosta disidenta anticomunista Doina Cornea va fi inmormantata luni la Cluj. In memoria sa, bucurestenii se vor aduna seara in Piata Victoriei, iar fostul senator Sorin Iliesiu a propus zi de doliu national.

"Pentru ca noi, bucurestenii, nu putem ajunge la inmormantarea Doamnei Doina Cornea, la Cluj, ne adunam luni seara, la ora 8, in Piata Victoriei, cu o lumanare si o floare.

Din lumanari facem o inima mare, pe asfalt. In liniste deplina, fara scandari, fara provocatori, fara vuvuzele! Ii datoram macar atat...", se arata pe pagina de Facebook In Memoriam Doina Cornea.

De acest eveniment sunt interesati peste 1.200 de internauti.

Pe de alta parte, Sorin Iliesiu a solicitat duminica presedintelui Klaus Iohannis si premierului Viorica Dancila sa decreteze doliu national pentru 7 mai.

"Ultima data cand am solicitat unui prim-ministru al Romaniei decretarea doliului national a fost la moartea Regelui Mihai.

Acum va solicit, doamna prim-ministru, decretarea doliului national pentru ziua de luni 7 mai cand, la orele 15:00, va fi inmormantata la Cluj Doamna Curajului si a Demnitatii romanesti - Doina Cornea. De fapt, in anii '80, Domnia Sa a insemnat pentru noi, romanii, chiar mai mult decat Regele Mihai. Dansa a trait in mijlocul nostru si, chiar daca era deosebit de firava, a fost mai brava decat toti barbatii Romaniei la un loc", transmite Iliesiu intr-un comunicat remis Ziare.com.

In plus, acesta ii cere lui Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, sa faca un apel in numele Parlamentului Romaniei, "catre ierarhii tuturor bisericilor romanesti, ca luni 7 mai, incepand de la orele 15:00, sa bata clopotele tuturor bisericilor romanesti din Romania si din afara Romaniei, in memoria celei mai curajoase romance din timpul celor 45 de ani de dictatura comunista".

Socilitarile sale au ramas fara raspuns.

Amintim ca fosta disidenta a regimului comunist Doina Cornea, in varsta de 89 de ani, a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri, in locuinta ei din Cluj-Napoca.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Doina Cornea protest Piata Victoriei, #Doina Cornea zi doliu, #Doina Cornea inmormantare , #inmormantare