Politistul omorat de un sofer turc, ingropat cu onoruri militare

Duminica, 23 August 2015, ora 15:55
3257 citiri
Politistul omorat de un sofer turc, ingropat cu onoruri militare
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistul Gheorghe Ionescu, care a murit vineri dimineata la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, unde se afla internat, in coma indusa, dupa ce in noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat in timpul desfasurarii unei misiuni, a fost inmormantat duminica cu onoruri militare.

La inmormantare au participat alaturi de familia sa colegi, prieteni, precum si ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, seful Politiei Romane, Petre Toba, sefi de directii si departamente din cadrul IGPR, politisti sindicalisti.

Sicriul invelit in drapelul national a fost depus la groapa pe acordurile Imnului National si in aplauzele celor prezenti.

In timpul ceremonialului de inmormantare au fost trase trei salve de catre Regimentul 30 Garda Infanterie "Mihai Viteazul" in memoria subinspectorului post-mortem Gheorghe Constantin, declarat erou national.

Politistul accidentat de milionarul turc a murit. Omul de afaceri risca inchisoare pe viata

Ministrul de Interne i-a promis sotiei indurerate ca ii va fi alaturi si ii va da tot sprijinul necesar, oferindu-i acesteia un loc de munca in cadrul ministerului.

Gabriel Oprea nu i-a uitat nici pe ceilalti militari care si-au dat viata pentru tara in teatrele de operatiuni, subliniind ca subinspectorul Gheorghe Ionescu va intra in "Galeria eroilor Romaniei".

"Am pierdut oameni de valoare care si-au pus viata in pericol. Ei sunt eroii Romaniei si in aceasta onoare intra si subinspectorul Gheorghe Ionescu. Ne luam ramas bun. Dumnezeu sa-l odihneasca pe camaradul nostru!", a adaugat Oprea inainte de inmormantarea politistului.

Milionarul turc care a accidentat grav un politist avea o alcoolemie uriasa

Decorat de presedinte

Presedintele Klaus Iohannis i-a conferit post-mortem subinspectorului de politie Gheorghe Ionescu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler "in semn de inalta apreciere pentru devotamentul si profesionalismul de care a dat dovada in slujba legii, indeplinindu-si datoria cu pretul sacrificiului suprem".

Politistul care a murit dupa ce a fost accidentat de un sofer turc, decorat de Iohannis

Decorarea a fost facuta la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

La inceputul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale politistului si l-a acrosat cu masina, dupa care l-a purtat pe capota 400 de metri. Agentul a cazut apoi pe partea carosabila.

El avea 44 ani, era casatorit si lucra de 23 de ani in Ministerul Afacerilor Interne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#inmormantare politist omorat sofer turc, #politist inmormantat, #Gheorghe Ionescu inmormantat , #inmormantare