Ce vraji au mai facut Melisa si Vanesa? - vezi cum operau "vrajitoarele"

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 19:05
5686 citiri
Ce vraji au mai facut Melisa si Vanesa? - vezi cum operau "vrajitoarele"
Foto: Arhiva

Melisa si Vanesa, doua dintre "vrajitoarele" retinute marti in urma mai multor perchezitii care au avut loc in Bucuresti si in Chitila, pentru a fi apoi eliberate, isi faceau publicitate in presa, pentru a-si atrage victimele, pe care le convingeau apoi sa le dea sume mari de bani si obiecte de valaore.

Si Adrian Mutu a apelat la vrajitoare

Concret, in motivarea data de catre judecatorii de la Tribunalul Buftea, publicata vineri, se arata ca vrajitoarele Melisa si Vanesa, alisa Roxana Lider si Rada Minca, isi faceau publicitate in presa si prin bannere.

In afisele publicitare, cele doua vrajitoare sustineau ca sunt cele mai mari clarvazatoare si cereau clientilor bijuterii, bani, miere, icoane si papusi, ca apoi sa ii supuna unor ritualuri in cimitire si ii amenintau ca vor dezvalui detalii din viata lor, se arata in motivarea instantei din Buftea, informeaza B1 TV.

In documentul citat, judecatorul reitereaza referatul procurorilor prin care s-a cerut arestarea a patru persoane, respectiv a celor doua vrajitoare, dar si a inculpatilor Ion Constantin si Sava Craiff Buzea.

"Astfel, prin publicitatea pe care si-o fac in presa scrisa (ziare, reviste, anunturi de mica publicitate), audiovizuala (emisiuni televizate, interviuri), afise sau bannere, invinuitele Rada Stefan Minca si Roxana Lider se prezinta ca fiind cele mai mari vrajitoare sau clarvazatoare, aratandu-si permanent disponibilitatea unor asa-zise consultatii la domiciliile lor sau prin intermediul oricaror mijloace electronice de comunicare, definindu-se ca fiind singurele care pot rezolva problemele financiare, de sanatate, afective, profesionale etc. ale persoanelor aflate in dificultate", se arata in motivarea instantei.

Dupa ce erau contactate de catre potentialele victime, cele doua vrajitoare expuneau o falsa reprezentare a realitatii, inoculandu-le acestora ideea ca se afla sub puterea unor forte malefice supranaturale, iar datorita puterilor magice cu care au fost inzestrate problemele pot fi rezolvate numai de catre ele.

"In acest scop, Rada Minca Stefan si Roxana Lider le solicitau victimelor la inceput, pentru initierea ritualului diverse bunuri sau obiecte, cum ar fi articole personale de imbracaminte, papusi, piroane, cutite, iconite sau miere de albine, ulterior, pentru desfasurarea acestuia, care se prelungeste in timp sub diferite pretexte, invinuitele solicita obiecte de valoare precum bijuterii, autoturisme si diverse sume de bani, din ce in ce mai mari", mai noteaza instanta.

In tot acest timp, potrivit judecatorilor din Buftea, "invinuitele induc victimelor o stare de teama si nesiguranta prin metodele si mijloacele folosite in asa-zisele ritualuri vrajitoresti, precum si prin intervalul scurt de timp in care problema trebuie rezolvata, in caz contrar aceasta agravandu-se exponential".

Astfel, de obicei ritualurile erau tinute la miezul noptii in diverse imobile nelocuite, in padure, cimitire sau langa diverse cursuri de apa, fiind folosite tehnici voodoo, precum inteparea cu ace a unor papusi sau figurine, dar si schilodirea sau incinerarea unor animale, pasari sau reptile, mai noteaza Tribunalul.

"In momentul in care victimele nu mai dispun de sume de bani sau obiecte de valoare, invinuitele Rada Stefan Minca si Roxana Lider, prin complicitatea altor persoane, care sunt prezentate ca prosperi oameni de afaceri si reali binefacatori, le determina pe acestea (victime - n.red.) sa incheie contracte de vanzare-cumparare sau de imprumut cu garantie imobiliara, cu privire la bunurile mobile si imobile pe care acestea le detin.

Sumele de bani astfel obtinute, sub pretextul ca sunt destinate ritualurilor vrajitoresti, unde trebuie sa fie arse sau sa intre in posesia unor forte supranaturale malefice, sunt insusite in realitate de catre invinuite si complicii acestora", se mai arata in motivarea instantei.

Tribunalul noteaza ca, atunci cand victimele realizau ca au fost inselate, vrajitorele sau complicii acestora continuau cu prezentarea unor situatii imaginare, in virtutea carora problemele nu au putut fi rezolvate sau recurgeau la amenintari, fie prin incantarea unor blesteme, fie prin eventuale cosecinte referitoare la integritatea fizica sau psihica a victimelor, fie chiar prin dezvaluirea in presa sau la serviciu a unpr aspecte din viata intima a acestora.

Scandalul personalitati la vrajitoare - unele neaga, altele confirma

Cele doua vrajitoare au fost prinse in urma a 13 perchezitii, facute marti, in care au fost vizate sapte persoane - trei femei si patru barbati - din Bucuresti si din Chitila.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#vrajitoare Melisa Vanesa retinute, #Melisa Vanesa judecate stare libertate, #vrajitoare inselaciune , #inselaciune