Inselaciune cu un fals caz umanitar - cum erau pacaliti batranii din Bucuresti

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 18:37
2141 citiri
Inselaciune cu un fals caz umanitar - cum erau pacaliti batranii din Bucuresti
Foto: Arhiva

Politistii bucuresteni au prins trei persoane care, folosindu-se de un caz umanitar, cereau diverse sume de bani de la oameni, iar apoi trimiteau o alta care se intalnea cu acestia pentru a le ridica, folosindu-se de o identitate falsa, precizeaza Politia Capitalei.

"In fapt, membrii gruparii contactau persoane in varsta prin telefonul fix si, sub pretextul ca fiul acestora a accidentat grav cu un autoturism o fetita, solicitau diverse sume de bani pentru efectuarea unei intelegeri in vederea solutionarii amiabile a situatiei juridice.

In acest sens, dupa ce perfectau o intelegere prin telefonul fix, la adresa partilor vatamate se deplasa o persoana care, prin atribuirea de calitati mincinoase de asistenta a unui avocat care se ocupa de cazul respectiv, primea de la acestea suma de bani ceruta", informeaza Politia Capitalei intr-un comunicat remis sambata.

Infractorii, prinsi in flagrant in fata unui bloc din sectorul 6

Flagrantul a avut loc vineri, cand politistii bucuresteni au surprins in trafic un autoturism in care se aflau doi dintre suspecti, un barbat si o femeie, care s-au deplasat pana in fata unui bloc din sectorul 6.

"Femeia a coborat din autoturism si a intrat intr-un bloc, iar dupa aproximativ cinci minute a revenit la autoturism si au continuat deplasarea pana la o adresa situata in sectorul 2, unde s-au intalnit cu o persoana in varsta, care ii astepta in fata casei. In momentul in care persoana in varsta i-a inmanat femeii suspecte un plic, politistii au trecut la imobilizarea acesteia, cat si a barbatului aflat in autoturism", se arata in comunicat.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, sub plafoniera s-a gasit ascunsa suma de aproximativ 8.000 de lei, iar asupra femeii suspecte politistii au gasit plicul inmanat de partea vatamata, ce continea 2.500 de euro.

"Avand informatia ca un alt membru alt gruparii urmeaza sa ridice de la un oficiu postal o suma de bani provenita din comiterea unei alte infractiuni de inselaciune, politistii au procedat la supravegherea zonei respective.

Cu aceasta ocazie, politistii l-au observat pe suspect, care era insotit de alte doua persoane, cum a intrat in oficiul postal si a ridicat suma de 7.000 de lei. Judiciaristii bucuresteni i-au imobilizat pe cei trei la iesirea din oficiul postal, dupa care i-au condus la sediul de politie in vederea efectuarii cercetarilor", precizeaza Politia Capitalei.

Cercetarile sunt continuate de politistii bucuresteni, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#inselaciune caz umanitar Bucuresti, #inselaciune bani telefon Bucuresti, #inselaciune batrani caz umanitar , #inselaciune