Politia a prins 6 falsi inspectori de la Protectia Consumatorului, care luau bani de la firme din toata Capitala

Joi, 10 August 2017, ora 08:39
4462 citiri
Politia a prins 6 falsi inspectori de la Protectia Consumatorului, care luau bani de la firme din toata Capitala
Foto: Facebook/Politia Romana

Sase persoane care pretindeau ca sunt inspectori de la Protectia Consumatorului, inseland mai multe firme, au fost retinute de politisti, in Capitala.

Suspectii ar fi mers la sediile mai multor firme si, sub pretextul ca fac controale, solicitau diverse sume de bani sau chiar sustrageau bunuri, profitand de neatentia angajatilor.

Potrivit Politiei Capitalei, cele sase persoane - trei barbati si trei femei - cu varste cuprinse intre 33 si 51 de ani utilizau legitimatii ale unei asociatii (in prezent desfiintata) cu o denumire foarte apropiata de cea a unei autoritati si pretindeau ca sunt inspectori de la Protectia Consumatorului si ca fac controale privind modul in care societatea respectiva respecta drepturile consumatorilor.

Miercuri, doi dintre barbati au fost prinsi imediat dupa ce au intrat in sediul unei firme din Sectorul 2, unde au solicitat si primit o suma de bani. Barbatii au fost imobilizati in trafic chiar in momentul in care incercau sa paraseasca zona, fiind dusi la audieri.

Ulterior, cu sprijinul mai multor politisti, au fost puse in aplicare mandate de perchezitie domiciliara, precum si mandate de aducere pe numele celorlalte persoane suspectate in acest caz. In urma perchezitiilor, au fost ridicate sase legitimatii inscriptionate cu numele suspectilor.

Astfel, politistii au stabilit ca in 31 martie trei persoane din grup, doi barbati si o femeie, ar fi mers la o societate comerciala din Sectorul 4, unde dupa ce au prezentat legitimatiile si ar fi declinat calitatea oficiala de inspector au solicitat, sub pretextul neinregistrarii unor nereguli, o suma de bani.

Profitand de neatentia vanzatorilor, dupa primirea banilor, ar fi sustras si trei perechi de incaltaminte sport.

Dupa aproximativ doua luni, in 12 iunie, doua dintre femei, prin utilizarea aceleiasi metode, au solicitat unui barbat, administrator al unei societati comerciale din Sectorul 2, o suma de bani, insa acesta le-a refuzat.

La finele lunii iulie, un barbat si o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din Sectorul 1, unde, sub acelasi pretext al neconsemnarii presupuselor nereguli observate, au solicitat si primit bani.

Politistii au mai stabilit ca in 3 august aceleasi doua persoane au mers in trei zone din sectoarele 2, 3 si 4, unde ar fi indus in eroare mai multe persoane, sub aceeasi motivatie, de fiecare data victimele oferind sumele de bani cerute.

Cele sase persoane au fost retinute sub acuzatiile de inselaciune, furt si uzurpare de calitati oficiale si urmeaza sa fie duse in instanta pentru emiterea unor mandate de arestare.

Prejudiciul total inregistrat in acest dosar se ridica la aproximativ 7.000 de lei.

Citeste si despre Amenzi rutiere incasate pe o platforma fantoma: Un subprefect si un director de la Taxe si Impozite, retinuti

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#falsi inspectori OPC Politie , #inselaciune