Teapa cu credite ieftine la Timisoara

Marti, 26 Iulie 2011, ora 09:23
4898 citiri
Teapa cu credite ieftine la Timisoara
Foto: Arhiva

Cum creditele sunt din ce in ce mai greu de obtinut, au aparut numeroase firme care promit imprumuturi rapide, cu dobanzi minime, ce pot fi accesate mai cu seama de catre persoanele cu venituri reduse sau cele ajunse pe lista rauplatnicilor la banci.

Oamenii au fost ametiti de promisiunile ca vor primi intre 15.000 si 200.000 de lei si rate fixe de rambursare in 36 de luni si nu au mai stat pe ganduri, arata Romania Libera.

"Am vazut reclama si am mers la Favorit Solution sa iau un imprumut. Citisem ca au chiar o promotie, iti dau 5.100 de lei, pe care-i rambursezi in trei ani, cu o rata lunara fixa de 170 de lei. Un consultant m-a intrebat pentru ce-mi trebuie banii, i-am spus ca pentru niste reparatii, si a spus ca-mi dau banii. Am platit o taxa de inregistrare de 220 de lei, o alta rata de 170 de lei si am asteptat.

In momentul in care am fost pus in intarziere cu o rata, iar eu nu primisem nici un ban, am mers la ei sa-i intreb cum este posibil asa ceva. Abia atunci mi-au aratat ca, printre alte hartii, am semnat un material de informare, anexa la contract, in care se preciza ca momentul in care primesti banii nu poate fi anticipat sau predeterminat, iar acest termen poate fi dupa 5, 10 sau 15 ani. Am cerut rezilierea contractului si m-am retras din afacere", a declarat Florin Chifor, din Timisoara, unul dintre sutele de pagubiti ai Favorit Solution.

Omul a scapat cu o paguba de doar 390 de lei, pentru ca si-a dat seama la timp, insa un amic de-al sau, politist, a pierdut aproape 800 de lei.

Timisoreanul spune ca nu a depus plangere si ca un avocat i-a spus amicului sau ca "teapa e la limita legalitatii si ca o sa-i ia mult timp sa o demonteze in instanta".

Reprezentantii firmei au declarat ca nu executa niciun fel de prestatii financiare.

"Favorit Solution nu este o institutie de credit, nu este o banca, nu acorda credite si nu executa nici un fel de prestatii financiare. Societatea noastra se ocupa cu organizarea unor grupuri de consumatori, care este o forma alternativa de finantare, iar solicitarile sunt atribuite fondului monetar comun al grupului. In ultima zi a fiecarei luni se organizeaza o adunare generala in prezenta unui notar public sau a unui avocat", a declarat Norbert Tamas, consultant la Favorit Solution.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Favorit Solution inselaciune credite, #Favorit Solution Timisoara , #inselaciune