Ziare.com

50% dintre instantele din tara incep protestele

Luni, 31 August 2009, ora 22:45

   

50% dintre instantele din tara incep protestele
Bilantul adunarilor generale la nivelul mai multor instante din tara arata ca, pana in prezent, 8 curti de apel, 18 tribunale si judecatoriile arondate acestora au votat pentru reducerea activitatii si amanarea dosarelor cu anumite exceptii, potrivit unei situatii a RNAG.

Reteaua Nationala a Adunarilor Generale (RNAG) este formata din 240 de judecatori, fiecare reprezentand cate o instanta, si a fost initiata de judecatorii Cristi Danilet - presedinte SoJust si vicepresedinte la Judecatoria Oradea, Adi Neacsu - membru SoJust si presedinte al Tribunalului Vrancea si Horatius Dumbrava - judecator in cadrul Curtii de Apel Targu Mures.

Potrivit lui Cristi Danilet, instantele care au votat vineri, 28 august si luni, 31 august, reprezinta mai mult de jumatate din cele 240 de instante din tara. Seria adunarilor generale va continua pana pe 3 septembrie inclusiv, cand se vor putea centraliza rezultatele din toata tara.

Instantele din Bucuresti, cu exceptia Judecatoriei Sectorului 4, au votat pentru reducerea activitatii, amanarea dosarelor cu anumite exceptii si boicotarea alegerilor. Atat Judecatoria Sectorului 4 cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie vor organiza marti, 1 septembrie, adunari generale.

Tribunalul Bucuresti a decis, in cadrul Adunarii generale din 27 august ca, incepand cu 31 august, sa se judece numai cauzele penale urgente si cele civile care privesc plasamentul minorilor, restul dosarelor urmand sa fie amanate pe temeiuri legale. Tribunalul Bucuresti a mai decis pe 27 august sa refuze desemnarea judecatorilor in birourile electorale, prin cerere scrisa a fiecaruia.

La randul sau, Adunarea Generala a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, 28 august, ca, de la 1 septembrie, sa isi restranga la minumum activitatea, sa nu mai faca parte din birourile electorale, iar procesele vor primi termene direct in 2010.

Adunarea Generala a hotarat mai multe forme de protest, care vor incepe, de la 1 septembrie, cu judecarea numai a cauzelor penale privind starea de arest. Restul dosarelor vor fi amanate pentru 2010. De asemenea, magistratii nu vor face parte din birourile electorale. Ei nu vor judeca nici contestatiile electorale.

In cadrul aceleiasi intalniri, magistratii au stabilit ca nu vor mai accepta sa judece asa de multe dosare, chiar si dupa terminarea protestelor. Astfel, fiecare instanta ar urma sa stabileasca numarul cauzelor care vor intra rol in fiecare sedinta.

Tot pentru perioada de dupa protestele anuntate pentru 1 septembrie, judecatorii au decis sa incheie sedintele de judecata la ora 14:30, ca pana la 16:00 sa poata delibera si astfel programul lor de munca sa nu depaseasca opt ore. Incepand cu data de 1 septembrie, personalul auxiliar va refuza orice activitate cu publicul.

Mai multe instante din tara au votat pentru intreruperea activitatii incepand cu data de 1 septembrie si pentru boicotarea alegerilor, in semn de protest fata de subfinantarea justitiei si salarizarea magistratilor in raport cu celelalte puteri ale statului.

Sursa: rNews

Articol citit de 1381 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Probabil ca sunt nemultumiti de nefinalizarea dosarelor de politzie politica si turnatoreala ale lui DAN VOICULESCU...

...Cereti asta,stimabili magistrati,in revendicarile voastre si lumea va va aprecia.

 

f bine fac instantele: cereti mai multi bani...si-asa infractorii din parlament stau bine mersi si toaca banii statului sau mai dau tunuri economice cu banul public...

de ce nu justitia si-ar bate joc la fel de banul public, mai ales ca n-am auzit de nici un arestat din rindul politicienilor care au dat tunuri economice...?! halal justitie...La asa politicieni, asa tara si justitie...

 

Daca nu le convine OUT, sa vina altii

Daca nu le convin conditiile si salariile sa-si dea demisia!!! Sunt mii de absolventi de drept care ar lucra pe salariile actuale si cu certitudine ar fi si mai cinstiti.

Daca ne gindim cite valori care au absolvit dreptul parasesc tara pentru ca posturile sunt vindute rar si scump cred ca ar fi un moment propice de primenire a justitie romanesti

Apropos, ministrul, ca ordonator de credite nu le poate desface contractul de munca celor nemultumiti???

 

contract de munca ...hehehe

multi priceputi la comentarii !
stam pe forumuri si asteptam sa treaca criza, he... he... he.

SUBSCRIU !!!!

..............

Cand

o putere corupta ca justitia submineaza un popor amrat
nu ramane decat JUSTITIE. BULAU pt ei si mai ales pentru instigatori. Auzi colo ca justitia n-are drepturi?!!
Sa va fie rusine!!!!!!!!!!

 

Nesimtire!

In timp ce majoritatea romanilor traiesc ca vai de ei, aceste capuse vor sa traiasca in belsug.

 

Puterile statului capitalist

Nu există puteri in stat deoarece cand nu există stat. Există un grup de oameni care se imparte in subgrupuri pe criteriul intereselor de grup pe care propaganda imperialistă a Americii il numeste stat. A pretinde că esti stat inseamnă a servi natiunea. Din momentul in care nu mai servesti poporul ci nevoile tale de grup poti fi o putere dar nu a poporului. Insusi statul a fost pervertit devenind dusmanul poporului. Cand statul se instrăinează de functia lui de apărător al poporului, al natiei atunci statul nu mai există fiind transformat in simplu parazit al poporului si slugă a statelor suprapuse.

Propaganda mincinoasă a banditillor postpucisti nu este si nu va fi crezută de popor. Statul care si-a pierdut credibilitatea si care isi pierde unitatea de actiune in raport cu nevoile poporului se ascunde după eticheta capitalistă a separării puterilor ce luptă pentru scopuri ale indivizilor ce compun institutiile. In cazul acesta poporul poate refuza să-i plătească pe cei ce lucrează pentru străini după cum le poate lua si dreptul de a-i reprezenta.

In cazul precis al dreptacilor romani, oamenii dreptului au gandirea alterată de specificul activitătii pe care o fac mintea mergandu-le ca o rasnită in interesul capitalist nu in scopul justitiei.

Nu există identitate intre justitie si puterea judecătorească după cum nu există identitate intre capitalism si democratie. Identitatea intre capitalism si democratie este o marotă a ideologiei postpuciste iar identitatea intre institutiile judecătoresti si justitie este cacialma occidentală realizată pentru inselarea cetătenilor romani.

 

Nicio problema, vom avea economii grase la buget.

Cat nu muncesc, nici un leu. Cand se apuca de munca, in functie de dosarele solutionate. Au gresit, sa plateasca. Daca n-au destui bani, sa-si faca rate. Ca tot vorbesc de responsabilitate. Pe hartie!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor