50% dintre instantele din tara incep protestele

Luni, 31 August 2009, ora 22:45
2465 citiri
50% dintre instantele din tara incep protestele

Bilantul adunarilor generale la nivelul mai multor instante din tara arata ca, pana in prezent, 8 curti de apel, 18 tribunale si judecatoriile arondate acestora au votat pentru reducerea activitatii si amanarea dosarelor cu anumite exceptii, potrivit unei situatii a RNAG.

Reteaua Nationala a Adunarilor Generale (RNAG) este formata din 240 de judecatori, fiecare reprezentand cate o instanta, si a fost initiata de judecatorii Cristi Danilet - presedinte SoJust si vicepresedinte la Judecatoria Oradea, Adi Neacsu - membru SoJust si presedinte al Tribunalului Vrancea si Horatius Dumbrava - judecator in cadrul Curtii de Apel Targu Mures.

Potrivit lui Cristi Danilet, instantele care au votat vineri, 28 august si luni, 31 august, reprezinta mai mult de jumatate din cele 240 de instante din tara. Seria adunarilor generale va continua pana pe 3 septembrie inclusiv, cand se vor putea centraliza rezultatele din toata tara.

Instantele din Bucuresti, cu exceptia Judecatoriei Sectorului 4, au votat pentru reducerea activitatii, amanarea dosarelor cu anumite exceptii si boicotarea alegerilor. Atat Judecatoria Sectorului 4 cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie vor organiza marti, 1 septembrie, adunari generale.

Tribunalul Bucuresti a decis, in cadrul Adunarii generale din 27 august ca, incepand cu 31 august, sa se judece numai cauzele penale urgente si cele civile care privesc plasamentul minorilor, restul dosarelor urmand sa fie amanate pe temeiuri legale. Tribunalul Bucuresti a mai decis pe 27 august sa refuze desemnarea judecatorilor in birourile electorale, prin cerere scrisa a fiecaruia.

La randul sau, Adunarea Generala a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, 28 august, ca, de la 1 septembrie, sa isi restranga la minumum activitatea, sa nu mai faca parte din birourile electorale, iar procesele vor primi termene direct in 2010.

Adunarea Generala a hotarat mai multe forme de protest, care vor incepe, de la 1 septembrie, cu judecarea numai a cauzelor penale privind starea de arest. Restul dosarelor vor fi amanate pentru 2010. De asemenea, magistratii nu vor face parte din birourile electorale. Ei nu vor judeca nici contestatiile electorale.

In cadrul aceleiasi intalniri, magistratii au stabilit ca nu vor mai accepta sa judece asa de multe dosare, chiar si dupa terminarea protestelor. Astfel, fiecare instanta ar urma sa stabileasca numarul cauzelor care vor intra rol in fiecare sedinta.

Tot pentru perioada de dupa protestele anuntate pentru 1 septembrie, judecatorii au decis sa incheie sedintele de judecata la ora 14:30, ca pana la 16:00 sa poata delibera si astfel programul lor de munca sa nu depaseasca opt ore. Incepand cu data de 1 septembrie, personalul auxiliar va refuza orice activitate cu publicul.

Mai multe instante din tara au votat pentru intreruperea activitatii incepand cu data de 1 septembrie si pentru boicotarea alegerilor, in semn de protest fata de subfinantarea justitiei si salarizarea magistratilor in raport cu celelalte puteri ale statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#instante proteste, #magistrati Romania proteste, #proteste Justitie , #instanta
Comentarii
Poza GELU FLOCEA
GELU FLOCEA
rank 5
Probabil ca sunt nemultumiti de nefinalizarea dosarelor de politzie politica si turnatoreala ale lui DAN VOICULESCU...