Presa de azi Blaga ataca procurorul din cazul batranului de la Craiova

Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 08:29
4796 citiri
Presa de azi Blaga ataca procurorul din cazul batranului de la Craiova

Cazul batranului care a murit dupa ce a fost batut pe trecerea de pietoni, la Craiova, continua sa fie dezbatut in presa. Cotidianul Gandul a obtinut si reactia ministrului de Interne, Vasile Blaga, in legatura cu acest caz.

Nu doar politistii, ci si procurorul care a instrumentat cazul batranului decedat dupa ce a fost batut pe o trecere de pietoni din Craiova ar trebui tras la raspundere. Aceasta este parerea ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care a precizat pentru Gandul ca, responsabili de faptul ca imaginile filmate de o camera de supraveghere au fost vizionate de politisti abia dupa sase zile de la agresiune nu sunt doar angajatii ministerului pe care il conduce:

"Procurorul e cel care conduce ancheta. Ce l-a impiedicat pe procuror sa ia acele imagini din intersectie? Sigur ca este si vina politistilor, era datoria amandurora sa apeleze din timp la acele imagini. Cu siguranta vor fi sanctionati si politistii, dar nu este corect ca vina sa se arunce tot timpul pe politie. Repet, procurorul ce a asteptat?".

Cat priveste masurile pe care Politia le are in vedere pentru reducerea agresivitatii in trafic, Blaga mizeaza pe inmultirea radarelor pe sosele si monitorizarea tarficului: "Avem aceasta actiune de astazi si multumesc presei pentru ca a anuntat-o. Asta am si dorit, ca totul sa fie la vedere, ca politistul sa nu mai stea cu radarul la ciupeala".

Evenimentul Zilei aduce in prim plan un subiect mai putin cunoscut, si anume faptul ca 300 de copii si 75 de adolescenti mananca fotbal pe paine la Academia de Fotbal a lui Gica Hagi. Cei mai buni dintre cei mici sunt scutiti de taxe. Cei mari au contracte si salarii.

De un an, Gica Hagi a deschis o Academie si o Scoala de Fotbal care-i poarta numele, dupa modelul scolilor de pe langa marile cluburi occidentale. Trei sute de copii intre 6 si 12 ani si 75 de adolescenti intre 13 si 19 ani invata, pe banii lui Hagi, tainele fotbalului. Investitia pare riscanta, dar pasiunea bate ratiunea.

"Nu ma intereseaza deposedarea! Asta o facem maine!", se stropseste Fane Petcu, fosta mare glorie a Farului Constanta si a Stelei, la unul dintre pustii care alearga pe gazonul stadionului din Navodari. Tocmai au antrenament juniorii republicani, cei mai mari dintre elevii Academiei. Sunt impartiti in doua grupe de cate sapte. Al cinspelea alearga in jurul terenului. "E accidentat", explica Lucian Burchel, directorul tehnic al Academiei si fost coleg pe linia de mijloc cu Hagi la Sportul Studentesc.

Adevarul ne atrage atentia ca unele alimente s-ar putea scumpi cu pana la 10%, ca urmare a cresterii pretului benzinei.

Pretul unor sortimente de carburanti s-a majorat cu 7% in acest an, iar cotatia petrolului continua sa creasca, antrenand scumpiri in lant pe toate palierele economiei.

Singura solutie pentru stoparea scumpirilor este scaderea nivelului taxelor incasate de stat, care reprezinta jumatate din pretul de la pompa.

Pretul carburantilor a luat din nou un avant considerabil, care ar putea fi comparat cu cel din prima parte a anului 2008, cand cotatiile petroliere bateau record dupa record.

In martie 2010, cele mai scumpe sortimente de benzina de pe piata din Romania, respectiv OMV Carrera 100 din statiile Petrom si OMV si Alto 101 de la Rompetrol, de calitate superioara, au trecut de pragul psihologic de cinci lei pe litru si au astazi preturi de referinta de 5,1 lei pe litru.

De la inceputul anului, preturile celor doua sortimente de benzina au crescut cu 7,3% in cazul Petrom si cu 6,2% la Rompetrol. Din pacate, insa, pretul carburantilor sta la baza formarii preturilor tuturor bunurilor de larg consum, iar o scumpire in lant este iminenta si se va contura vizibil in urmatoarea perioada.

Cel mai mare impact asupra populatiei il are cresterea costurilor in industria alimentara, in conditiile in care in acest sector merge o parte semnificativa din cheltuielile romanilor. "Am putea asista la scumpiri chiar si de 10% la pretul final al alimentelor", a declarat, pentru "Adevarul", Sorin Minea, presedintele Romalimenta, federatie patronala din industria alimentara.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#revista presei, #Vasile Blaga batran Craiova, #scumpire alimente benzina 2010, #Academia Gheorghe Hagi , #interne