Schimbari in conducerea Ministerului de Interne: Doi secretari de stat inlocuiti, un nou sef la Politia Romana

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 17:29
9179 citiri
Schimbari in conducerea Ministerului de Interne: Doi secretari de stat inlocuiti, un nou sef la Politia Romana
Foto: site Ministerul de Interne

Doi secretari de stat din Ministerul de Interne au fost inlocuiti prin ordin semnat de premierul Dacian Ciolos, insa Raed Arafat isi pastreaza postul in conducerea MAI.

Schimbarile intra in vigoare incepand de astazi, 10 decembrie, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului de Interne.

Astfel, generalul magistrat Ilie Botos a fost eliberat din functia de secretar de stat, locul sau fiind luat de chestor general de politie Ioan Buda, care a detinut pana in prezent functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

De asemenea, Bogdan Tohaneanu a fost eliberat din functia de secretar de stat, in locul sau fiind numit Trifan Florea Tiberiu, care a detinut pana in prezent functia de coordonator al sectiei consulare, ministru plenipotentiar, in cadrul Ambasadei Romaniei in Italia, informeaza MAI.

Si Cornescu Gheorghe a fost eliberat din functia de subsecretar de stat in MAI, iar chestorului de politie Ion Stoica i-a incetat exercitarea cu caracter temporar a functiei publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

"Totodata, incepand cu data de 10 decembrie a.c., la propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Toba, prin Decizie a Primului ministru, chestorul de politie Despescu Bogdan a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Noul inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane, a absolvit Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza in anul 1995, ulterior ocupand diferite functii in cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Buzau, Prahova si Constanta. Din 20 iulie 2014 si pana in prezent, acesta a ocupat functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta", se mai precizeaza in comunicatul citat.

Pana la desemnarea sa ca ministru, Petre Toba a fost cel care a condus Politia Romana.

Raed Arafat isi pastreaza functia de secretar de stat in MAI, in ciuda contestarilor publice generate de gestionarea cazului Colectiv.

#Colectiv Tatal unui tanar mort in spital: Va acuz de crima domnule Arafat, domnule Banicioiu

Arafat respinge din nou acuzatiile care i se aduc: Daca am fost corupt, gasiti banii!

Ciolos, despre Raed Arafat: Astept rezultatele anchetei. Nu exclud nicio masura

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut lui Raed Arafat sa ii prezinte in cel mai scurt timp un raport legat de reorganizarea sistemului de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#secretari stat Minister Interne demisi , #interne