Aberatia zilei: Alegerea olteanului - gropi sau inundatie

Joi, 23 Iunie 2016, ora 10:46
3204 citiri
Aberatia zilei: Alegerea olteanului - gropi sau inundatie
Foto: Facebook/Craiova Cetatea Banilor Las Vegasul Romaniei

Strazile din Craiova au un program bine stabilit: la fiecare ploaie, se inunda. Asta pentru ca, de cate ori se asfalteaza, gurile de canal sunt uitate. Ori nu sunt ridicate la nivel cu restul strazii, ori sunt pur si simplu lasate astupate, astfel incat apa nu are pe unde sa se scurga si ajunge in subsolurile caselor si blocurilor.

Cea mai grava situatie e pe strada Fagaras. Cazul de aici e departe insa de a fi singular, el regasindu-se pe multe dintre strazile din Romania.

Conform Gazeta de Sud, strada a fost asfaltata cu luni in urma, insa gurile de canal au fost lasate de izbeliste, asa ca fiecare ploaie e un cosmar pentru locuitori.

Pe strada Fagaras, lucrarile au inceput in octombrie 2015 si s-au terminat pana la sfarsitul anului. S-au desfasurat dupa o "metoda germana" mult-laudata. La finele lor nimeni nu s-a mai ocupat de gurile de canal, care au ramas de atunci astupate.

Dupa ce ploile au inundat tot ce se putea, s-a intervenit la gurile de canal (dupa mai bine de o jumatate de an), s-a decopertat asfaltul in jurul lor si s-au pus niste balize de avertizare. Si atat. Balizele sunt si acum in drum, acolo unde s-a decopertat asfaltul, s-a strans malul, iar la urmatoarea ploaie oamenii se asteapta ca apa sa le inunde din nou subsolurile.

Despre metoda de a asfalta intai strada si a o sparge ulterior, in jurul gurilor de canal, pentru a fi asfaltata din nou, ulterior, "city managerul" Craiovei, Radu Preda, a afirmat in mai multe randuri ca "este un procedeu 'importat' din Germania de constructorii care lucreaza la Craiova".

"S-a dovedit in timp ca, in momentul in care se monteaza un cheson de beton si se asfalteaza prin decupare, tine mult mai mult decat atunci cand torni in mod continuu asfalt. Unde a fost folosita tehnologia cu gurile de canal aduse la nivel odata cu turnarea asfaltului, in jurul gurilor de canal au aparut tot felul de gropite", explica in urma cu un an acesta pentru Gazeta de Sud.

Publicatia remarca, pe buna dreptate, ca atunci cand Primaria Craiova decide sa asfalteze o strada, bine ar fi sa faca intai un sondaj in randul localnicilor, pentru a afla daca acestia prefera o strada reabilitata, dar de unde apa nu are unde se scurge, asa ca ajunge in subsolurile caselor sau blocurilor, sau o strada unde sa-si distruga masinile, din cauza gropilor, dar subsolurile lor sa ramana uscate.

Iata cum a aratat Craiova la cele mai recente ploi.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#inundatii Craiova canalizari, #strada Fagaras inundatii, #strada Fagaras Craiova lucrari, #inundatii canalizari , #inundatii