Apel de urgenta de la Crucea Rosie - Cum poti ajuta sinistratii

Joi, 31 Iulie 2014, ora 19:54
2948 citiri
Apel de urgenta de la Crucea Rosie - Cum poti ajuta sinistratii
Foto: MApN

Crucea Rosie Romana in parteneriat cu Televiziunea Romana lanseaza un apel umanitar de urgenta pentru a veni in sprijinul celor afectati de recentele inundatii.

Astfel, cei care doresc sa faca donatii, o pot face online, pe site-ul Crucii Rosii, dar si prin SMS la numarul 8829 (2 euro/SMS), se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Se pot face si donatii directe in contul deschis la BRD - Agentia Piata Romana: RO90BRDE410SV73263084100.

Bilantul inundatiilor: 1.184 persoane evacuate, peste 2.000 case inundate si 83 drumuri afectate

De asemenea, persoanele care doresc sa contribuie cu alimente greu perisabile pot face donatii prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Rosii in toate magazinele din retelele: Carrefour, Real, Mega Image, Metro Romania si XXL Mega Discount.

Alimentele ce pot fi donate sunt: malai, faina, zahar, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peste, apa.

Codul rosu de inundatii nu se mai termina - noi avertizari, acum si in Timis

"Romanii au demonstrat de fiecare data solidaritate fata de semenii lor aflati in dificultate. Ii rugam si acum sa raspunda apelului lansat de Crucea Rosie Romana si sa devina salvatori pentru sinistratii inundatiilor din ultimele zile", a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Crucea Rosie Romana a trimis, joi, un transport care contine saci de dormit, cizme de cauciuc, pachete alimentare, precum si pachete igienice catre persoanele afectate de inundatii din judetele Arges, Gorj si Valcea.

Transportul este efectuat cu mijloace proprii, iar pachetele provin din depozitul central al Crucii Rosii Romane, se mentioneaza in comunicat.

Sumele colectate in cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru transportul ajutoarelor si completarea necesarului de alimente, apa, paturi si produse de igiena.

Foto: www.crucearosie.ro

A.S.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#donatii sinistrati inundatii, #Crucea Rosie apel umanitar donatii sinistrati , #inundatii