Ziare.com

Armata a intervenit intr-o comuna din Valcea afectata de inundatii

Marti, 29 Iulie 2014, ora 22:39

   

Armata a intervenit intr-o comuna din Valcea afectata de inundatii
Militarii de la UM Panait Donici din Ramnicu Valcea au intervenit marti seara in comuna Vaideeni in sprijinul sinistratilor, a declarat prefectul de Valcea, Dumitru Cornoiu.

"Militarii de la Garnizoana Panait Donici se afla in comuna Vaideeni pentru a ajuta, alaturi de Jandarmi si ISU, la rezolvarea problemelor. Se impart alimentele, se asigura cazarea oamenilor. Din fericire nu mai este nici un om izolat pe insula.

Domnul secretar de stat i-a convins pe toti ca este mai importanta viata lor. Am delegat subprefectul sa se ocupe acum de situatie. Eu am chemat acum, de urgenta, toti primarii din Valcea care s-au confruntat cu pagube sa prezinte un raport preliminar", a precizat prefectul Cornoiu.

Marti dimineata, raul Luncavat a produs o unda de viitura si a spart pe trei fronturi catunul Atarnati, modificandu-si cursul si izoland 700 de persoane.

Un numar de 150 de case au fost distruse complet iar alte 400 inundate.

Situatia s-a agravat pe parcursul zilei si in aval de Vaideeni, DN 65 C fiind inchis. Autoritatile au monitorizat cursul apei pe teritoriul localitatilor Maldaresti, Otesani, Popesti, Sirineasa si Ionesti.

In zona au fost prezenti vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, care au dat asigurari ca vor sprijini autoritatile cu tot ce este necesar, dar si pentru a convinge oamenii care nu doresc sa-si paraseasca locuintele ca trebuie sa fie evacuate din zona de risc.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 768 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor