Avertizare de inundatii pentru vestul, nordul si centrul Romaniei

Marti, 12 Iunie 2012, ora 14:13
1752 citiri
Avertizare de inundatii pentru vestul, nordul si centrul Romaniei
Foto: inhga.ro

Hidrologii au emis, marti, o informare de inundatii valabila incepand de la ora 17:00, pentru mai multe cursuri de apa situate in zonele de deal si de munte din vestul, nordul si centru tarii.

Astfel, in intervalul marti, ora 17.00 - miercuri, ora 10.00, ca urmare a precipitatiilor prognozate sub forma de averse cu caracter torential, ce pot depasi 40 litri/mp, sunt estimate viituri rapide si scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate, se arata intr-un comunicat remis, marti, de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Nord-vestul Romaniei, maturat de inundatii si furtuni puternice

De asemenea, pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte sunt prognozate inundatii locale, indeosebi in zonele de vest, nord si centru.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor /INHGA/, aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din bazinele hidrografice Viseu si Iza (pe raza judetului Maramures), Tur (judetul Satu Mare), afluentii Somesului (curs mijlociu) - judetele Maramures si Salaj, Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau (judetele Salaj si Bihor), Crisul Repede (judetele Cluj si Bihor), Crisul Negru (judetul Bihor), Crisul Alb (judetele Hunedoara si Arad) si Bega (curs superior) - judetul Timis.

Avertizare meteorologica: Ploi, vijelii, descarcari electrice si grindina

Avertizarea INHGA a fost transmisa catre Ministerul Mediului si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala "Apele Romane", Ministerul Administratiei si Internelor, Hidroelectrica si Administratiile Bazinale de Ape Somes-Tisa, Crisuri si Banat.

Tot marti, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologica de ploi, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, grindina si averse insemnate cantitativ pentru intervalul marti, ora 15.00 - miercuri, ora 06.00.

A.T.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#avertizare inundatii Romania, #inundatii est nord centru, #INHGA avertizare inundatii , #inundatii