Avertizarile de inundatii, prelungite pana duminica

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 08:20
2059 citiri
Avertizarile de inundatii, prelungite pana duminica

Avertizarile de inundatii pentru raurile Prut, Siret si Olt au fost prelungite, vineri, pana duminica, pe 4 iulie, la ora 16:00.

Sunt asteptate cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, inundatie si atentie propagarea viiturilor formate anterior si posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale.

Astfel, este mentinut codul rosu pe raul Prut pe sectorul Stanca Aval - amonte Ungheni aferent judetelor Iasi si Botosani si pe sectorul Sivita-Dunare (judetul Galati), precum si pe raul Siret pe sectorul Nicolae Balcescu - Dragesti (judetele Neamt si Bacau) si pe sectorul Sendreni-Dunare (judetul Galati).

Codul portocaliu este mentinut pe raul Prut pe sectorul Radauti - Prut - Ac. Stanca Costesti - judetul Botosani si pe sectorul Ungheni - Dranceni aferent judetelor Iasi si Vaslui, precum si pe raul Siret pe sectorul aval Dragesti - Sendreni (judetele Vrancea si Galati), pe raul Olt pe sectorul aval Feldioara - Hoghiz din judetul Brasov si pe raul Jijia pe sectorul Dangeni - Andrieseni (judetele Botosani si Iasi).

Codul galben se mentine pe raul Olt pe sectorul Tomesti - Feldioara din judetele Harghita si Covasna si sector Hoghiz - Izbiceni - jud. Brasov, Sibiu, Valcea si Olt, pe Raul Negru - judetul Covasna, pe raul Siret pe sectorul Zvoristea - Lespezi, pe raurile Suceava, Moldova, Bistrita amonte Ac. Izvorul Muntelui ai afluenti si pe cursul superior si mijlociu al Trotusului din judetele Suceava, Neamt, Harghita si Bacau.

Totodata, este avertizare cod galben pentru raul Barlad - judetele Vaslui si Galati, pentru raul Jijia pe sectoarele Dorohoi - Dangeni (jud. Botosani) si Andrieseni - Chiperesti (jud. Iasi), raul Sitna (Jud. Botosani), Bahlui jud. Iasi, pe raul Prut pe sectorul Oroftiana - Radauti -Prut (jud. Botosani) si pe sectorul Falciu - Sivita - judetele Vaslui si Galati;

S-a ridicat avertizarea hidrologica de pe celelalte rauri avertizate anterior.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Hidrologii anunţă, marţi, 23 aprilie, risc de inundaţii cu posibilie depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din opt bazine hidrografice. Au fost emise avertizări cod galben şi cod...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#cod rosu inundatii, #cod portocaliu inundatii, #cod galben inundatii, #inundatii Romania 2010 , #inundatii
Comentarii