Bilantul potopului: Patru morti si zeci de gospodarii si drumuri inundate

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 17:36
1888 citiri
Bilantul potopului: Patru morti si zeci de gospodarii si drumuri inundate

Patru oameni au murit si zeci de gospodarii, drumuri si terenuri agricole au fost inundate in toata tara din cauza precipitatiilor din ultimele zile.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta informeaza ca patru persoane au murit si alte 185 au fost evacuate din cauza inundatiilor.

Doua persoane si-au pierdut viata in judetul Cluj si cate una in judetele Alba si Suceava, alte 185 de persoane fiind evacuate din cauza apelor: 118 in Arad, 28 in judetul Alba, 24 in Botosani si 15 in judetul Cluj.

Peste 250 de angajati ai ISU si ai Ministerului de Interne au lucrat, in ultimele zile, pentru a ajuta oamenii in localitatile lovite de inundatii, iar situatia a inceput sa se redreseze, potrivit unui comunicat al MAI remis vineri Ziare.com.

In judetul Arges, au fost inundate 21 de gospodarii din patru localitati si au fost afectate 11 podete, 15 fantani si trei drumuri comunale.

Romania sub ape: doi morti si zeci de localitati inundate

La nivelul judetului Vrancea, au fost afectate doua anexe gospodaresti din doua localitati, doua drumuri nationale, doua drumuri judetene si 15 drumuri comunale si satesti, sase poduri si o punte pietonala.

In judetul Cluj s-a reactivat o alunecare de teren ce pune in pericol de prabusire sase locuinte. In judetul Botosani, au fost inundate 260 hectare teren arabil, pasuni si fanete.

Cod portocaliu de inundatii pe Prut, Crasna si alte rauri din Molodva

In mai multe judete riverane Dunarii: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Galati sunt inundate 8,7 hectare tern arabil, 1.774,3 hectare pasuni si fanete si 3.160 hectare padure.

In total, sunt afectate 23 de gospodarii si anexe gospodaresti, doua drumuri nationale, trei drumuri judetene, 12 drumuri comunale, sapte poduri, 17 podete, o punte pietonala, 115 fantani, sunt inundate 1.774,3 hectare pasuni si fanete, 3.160 hectare padure si 218,7 hectare teren arabil, sase locuinte fiind in pericol de prabusire, in 23 de localitati din 11 judete.

"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#inundatii, #bilant inundatii, #inundatii Romania 2010 , #inundatii