Cod galben de inundatie pentru mai multe rauri din tara

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 15:11
1756 citiri
Cod galben de inundatie pentru mai multe rauri din tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, luni, o atentionare de tip cod galben de inundatie valabila pentru mai multe judete din tara.

Atentionarea este valabila pentru "raurile din bazinele hidrografice: Gilort superior si afluentii mici de stanga ai Jiului superior si mijlociu din judetul Gorj; afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Arges; afluentii Argesului superior (judetele Arges si Dambovita) ; bazinele superioare ale Ialomitei, Prahovei si Teleajenului (judetele Dambovita si Prahova) ", transmite Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Se face cam prea frig, dar apoi rasare iarasi soarele - prognoza meteo pe doua saptamani

Hidrologii avertizeaza ca in urmatoarele 24 de ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

De asemenea, aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din zonele de deal si munte din judetele Gorj, Valcea, Arges si Prahova.

Atentionarea a intrat in vigoare luni, la ora 12:00, si expira marti la ora 16:00.

Cod galben de ploi in 10 judete si racire accentuata a vremii in toata tara

Si Administratia Nationala de Meteorologie e emis, luni dimineata, un cod galben de ploi valabil pentru judetele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Prahova, Brasov si Sibiu. Aceasta atentionare a intrat in vigoare luni, la ora 12:00, si expira marti la ora 10:00.

Foto: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Este cod galben de inundații pe râurile mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Tulcea şi Constanţa, au anunțat hidrologii miercuri, 17 aprilie. Potrivit Institutului Naţional de...
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii....
#cod galben inundatii, #cod galben inundatii rauri, #cod galben inundatii judete , #inundatii