Cod galben de inundatii in 13 judete

Marti, 09 Mai 2017, ora 10:07
1782 citiri
Cod galben de inundatii in 13 judete
Foto: Arhiva Ziare.com

Hidrologii au emis, luni, o atentionare cod galben de inundatii, care vizeaza rauri din judetele Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Arges, Olt, Dolj, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov si Prahova, valabila de marti, ora 12:00, pana miercuri, ora 16:00.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), din cauza situatiei hidrometeorologice actuale si a prognozei meteo pentru urmatoarele 48 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie in bazinele hidrografice Olt, Calmatui, Vedea, Arges si Ialomita.

Astfel, in intervalul 09.05.2017, ora 12:00 - 10.05.2017, ora 16:00, vor fi afectate raurile din bazinele hidrografice: Olt - afluentii Oltului din judetele Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Arges, Olt si Dolj, Calmatui, Vedea - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov), Ialomita - bazin superior si Prahova si afluentii sai (judetele Dambovita si Prahova).

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in intervalul 09.05.2017, ora 15:00 - 10.05.2017, ora 06:00, pe unele rauri mici din judetele Valcea, Arges, Dambovita. Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta", atrage atentia INHGA.

Hidrologii spun ca, in functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, vor actualiza prognoza hidrologica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rauri cod galben inundatii, #atentionare cod galben hidrologi , #inundatii