Ziare.com

Cod galben de inundatii pe rauri din mai multe judete

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 18:43

   

Cod galben de inundatii pe rauri din mai multe judete
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis sambata o atentionare cod galben de inundatii pentru rauri din judetele Dambovita, Prahova, Ilfov, Ialomita, Buzau, Braila, Vaslui, Galati, Constanta si Tulcea, valabila pana luni, 9 octombrie, la ora 09:00.

In intervalul acesta se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie in mai multe bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, cod galben a fost instituit in intervalul 7 octombrie, ora 16:00 - 8 octombrie, ora 24:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Ialomita (judetele: Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), Prahova (judetul Prahova) si raurile din Dobrogea (judetele: Constanta si Tulcea).

Citeste si Vreme cu fenomene meteo extreme in toata tara: Zapada de un metru la munte

De asemenea, a fost instituit cod galben in intervalul 8 octombrie, ora 03:00 - 09 octombrie, ora 09:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Calmatui (judetele: Buzau si Braila), Buzau (judetele: Buzau si Prahova), Siret, judetul Galati, si Prut (judetele: Vaslui si Galati).

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in intervalul 07 octombrie 2017 ora 22:00 - 8 octombrie 2017 ora 09:00 pe unele rauri mici din jumatatea de sud a judetului Constanta si jumatatea de nord a judetului Tulcea, respectiv in intervalul 8 octombrie 2017 ora 09:00 - opt octombrie 2017 ora 20 pe unele rauri mici din judetele: Prahova, Buzau si Galati", precizeaza meteorologii.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, se va actualiza prognoza hidrologica.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre cod galben inundatii ploi inundatii
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 889 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor