Cod portocaliu de inundatii, pentru rauri din 15 judete

Marti, 13 Mai 2014, ora 14:24
4644 citiri
Cod portocaliu de inundatii, pentru rauri din 15 judete

Hidrologii au emis un nou cod portocaliu de inundatii, marti, valabil pentru rauri din mai multe judete din sudul tarii.

Astfel, potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale "Apele Romane", se instituie cod portocaliu pe rauri din 15 judete, din centrul, sud-vestul, sudul si estul tarii.

Vizate sunt urmatoarele rauri, in diferite perioade de timp:

  • Incepand de miercuri, ora 09:00 pe Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui superior (judetul Dolj), pe Jiu amonte Racari si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).
  • In intervalul miercuri, ora 14:00 - joi, ora 09:00, pe versanti, torenti, paraie si pe raurile mici din zonele de deal si de munte din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea.
  • In intervalul miercuri, ora 20:00 - joi, ora 22:00, pe Lotru, Oltet si alti afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe raurile din bazinul superior al Argesului (judetul Arges), in bazinul superior al Vedei (judetele Olt si Arges) si pe afluentii sai din judetul Teleorman, pe Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus (judetele Arges si Teleorman) si pe Neajlov amonte de S.H. Vadu Lat (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), pe Ialomita si afluentii sai amonte S.H. Cosereni (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita).

Inundatiile ameninta iar Romania: Cod galben si portocaliu pe mai multe rauri (Video)

Cod galben de inundatii pe rauri din centrul, sud-vestul, sudul si estul tarii

De asemenea, hidrologii au instituit cod galben de inundatii pe rauri din 21 de judete din jumatatea de sud a tarii.

Vizate sunt urmatoarele rauri, in diferite perioade de timp:

  • Incepand de miercuri, ora 00:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).
  • Incepand de miercuri, ora 09:00, pe unii afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu, pe unii afluenti ai Muresului din judetul Hunedoara, pe Calmatui si Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges si afluenti (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Calarasi), Ialomita (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Putna (judetul Vrancea).

Cresteri importante de debite cu situarea nivelurilor in jurul cotelor de atentie se pot produce si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte din centrul si estul tarii, mai transmit hidrologii.

Cod portocaliu de ploi si vijelii, in 9 judete

De asemenea, tot marti, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi, valabila pentru 9 judete din sudul, sud-vestul si estul tarii.

Astfel, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul miercuri, ora 16:00 - joi, ora 02:00, in judetele Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea ploile vor avea caracter torential, iar in intervalul mentionat se vor cumula local peste 60-70 l/mp.

F.N.

Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Hidrologii anunţă, marţi, 23 aprilie, risc de inundaţii cu posibilie depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din opt bazine hidrografice. Au fost emise avertizări cod galben şi cod...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#cod portocaliu inundatii, #avertizare inundatii, #cod galben inundatii, #inundatii sud Romania , #inundatii