Cod portocaliu de inundatii pentru sase judete

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 11:04
1837 citiri
Cod portocaliu de inundatii pentru sase judete
Foto: stock.tookapic.com

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o noua avertizare Cod Portocaliu de inundatii, valabila pe rauri din cinci bazine hidrografice de pe raza a sase judete.

Potrivit hidrologilor, in intervalul 28 noiembrie, ora 15,00 - 29 noiembrie, ora 16,00, se instituie Cod Portocaliu de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice:

  • Calmatui (judetele: Olt si Teleorman)
  • Vedea superioara (judetele: Olt si Arges)
  • Teleorman superior si mijlociu si afluentii mici ai raului Vedea de pe sectorul inferior (judetele: Arges si Teleorman)
  • Neajlov superior si mijlociu (judetele: Arges, Dambovita si Giurgiu) si
  • Sabar (judetele: Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu).

De asemenea, in intervalul 28 noiembrie, ora 15,00 - 29 noiembrie, ora 6,00, este valabil Codul Portocaliu de inundatii pentru raul Teleajen - curs inferior si pe raul Prahova - sector aval confluenta Teleajen (judetele Prahova si Ialomita).

Hidrologii avertizeaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele: Olt, Arges si Teleorman si si pe afluenti de grad inferior ai raurilor mentionate.

Pe de alta parte, INHGA a ridicat avertizarile hidrologice din celelalte bazine hidrografice, anuntate anterior in 27 si 28 noiembrie.

Totodata, INHGA mentioneaza ca din data de 28 noiembrie, ora 15,00 si pana in 29 noiembrie, ora 16,00, va fi Cod Galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Desnatui, Jiu - curs mijlociu si inferior (judetele: Gorj, Dolj si Mehedinti), Oltet si unii afluenti ai Oltului inferior (judetele: Gorj, Valcea, Olt, Dolj si Arges), Vedea - curs inferior (judetul Teleorman), Arges (judetele: Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu si Ilfov), Ialomita (judetele: Dambovita, Prahova si Ialomita), Buzau superior si mijlociu (judetele Covasna si Buzau).

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Hidrologii anunţă, marţi, 23 aprilie, risc de inundaţii cu posibilie depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din opt bazine hidrografice. Au fost emise avertizări cod galben şi cod...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#cod portocaliu inundatii, #inundatii noiembrie , #inundatii