Cod rosu si portocaliu de inundatii: Vezi care sunt zonele in pericol

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 07:39
5769 citiri
Cod rosu si portocaliu de inundatii: Vezi care sunt zonele in pericol

Hidrologii au emis, miercuri dimineata, avertizari cod rosu si portocaliu de inundatii, fiind vizate mai multe judete.

Astfel, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol in bazinele hidrografice Maja, judetele Satu Mare si Salaj, Salaj, judetele Salaj si Maramures si Barsau, judetul Maramures.

Codul rosu este valabil de la ora 07:05, pana la ora 14:00.

Totodata, este in vigoare si un cod portocaliu de inundatii, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie in bazinul hidrografic Crasna, judetele Satu Mare si Salaj, bazinul hidrografic Somesul Mic (afluenti), judetul Cluj si afluentii Somesului aferenti sectorului aval s.h. Dej, judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice Zalau, Maja, Salaj, Barsau, Agrij, Almas, Lonea, Borsa, Nadas, Fizes.

Codul portocaliu este valabil de asemenea pana miercuri la ora 14:00.

Hidrologii au emis si cod galben, valabil pana la ora 12:00, existand posibilitatea depasirii cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul superior si mijlociu al Crisului Negru amonte s.h. Tinca, judetul Bihor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice ale raurilor Valea Rosie, Beiusele, Craiasa, Valea Neagra, Sighisel, Crisul Nou, Crisul Varatecului, Crisul Pietros.

In acelasi interval se afla sub cod galben si afluentii Somesului Mic aferenti sectorului s.h. Cluj Napoca-confluenta cu raul Somes din judetul Cluj si bazinele hidrografice Agrij si Almas (afluenti ai Somesului) din judetul Salaj.

Alertele emise de hidrologi vin dupa ce in aceste zone a plouat semnificativ in ultima perioada si precipitatiile vor fi abundente in prima parte a zilei de miercuri. Astfel, meteorologii au emis cod portocaliu de ploi, valabil pana la ora 09:00, pentru jumatatea de sud-vest a judetului Satu Mare si judetul Salaj.

Va continua sa ploua si se vor cumula cantitati ce pot depasi local 20 l/mp, avand in vedere ca in zona in ultimele 3...4 ore s-au inregistrat cantitati de 50...60 l/mp.

Tot pana la ora 09:00 este valabila si o avertizare cod galben in judetele Salaj si Cluj. Se vor semnala ploi si averse ce vor depasi pe arii restranse 25..30 l/mp.

Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Hidrologii anunţă, marţi, 23 aprilie, risc de inundaţii cu posibilie depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din opt bazine hidrografice. Au fost emise avertizări cod galben şi cod...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#cod rosu inundatii pericol, #cod portocaliu inundatii , #inundatii