Basescu, la Patrauti: De ce v-ati pus casa aici, mai oameni buni? (Video)

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 15:21
7475 citiri
Basescu, la Patrauti: De ce v-ati pus casa aici, mai oameni buni? (Video)
Foto: antena3

Presedintele Traian Basescu a ajuns vineri dupa-amiaza la Patrauti, in Suceava, regiune puternic afectata de devarsarea Siretului.

Incaltat in cizme si imbracat lejer, Basescu, flancat de oficialitatile comunei si de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost imbulzit de localnicii disperati si de reprezentantii presei.

"Materialele au inceput sa vina?", s-a interesat presedintele, dupa care i-a intrebat cu repros pe oameni: "De ce v-ati pus casa aici, mai oameni buni? Cum ati pus case in albii? Sa va faceti casa, dar in alt loc".

Dupa ce a aflat de la Flutur ca in zona au fost aduse containere, Basescu s-a interesat cine a ramas fara case: "Si tu ai ramas fara casa? Cine a mai ramas fara casa?".

El l-a rugat apoi pe primar sa gaseasca o solutie de relocare. "Gaseste petice de pamant in zona neinundabila, am marea rugaminte. Consiliul sa le dea repede pamantul, faci maine o sedinta maine-poimaine", i-a spus Basescu.

"Sa nu mai scoata baietii malul, ca muncesc degeaba, sa recupereze mai bine. Unde e proprietarul? Poate recuperati caramida", a dat indicatii presedintele.

"Sa va scoateti din cap ca mai lasati casa aici"

"O sa te muti mai sus", a linistit-o Basescu pe o batrana care plangea. "Va da o bucatica primarul, nu mai construiti aici. O sa va ajute domnul primar si acum, dar sa va scoateti din cap ca mai lasati casa aici. O sa vina materiale, boltari, lemn, si faceti unde va da primarul".

"Nu construieste statul. Va ajutati unii pe altii, sunt meseriasi in sat, va vom furniza materiale de constructii", i-a mai spus Basescu primarului.

"Mi-e greu sa va spun ce ajutoare va dam, pana nu termina guvernul evaluarea toata. Ati vazut ce e la Saucesti, Neamt, Bacau. De materiale stim sigur, mi-e greu sa spun in materie de cereale. Sanatate si putere!", au fost ultimele cuvinte ale lui Basescu pentru localnicii din Patrauti.

"De luni va aducem cereale pentru oameni si furaje pentru animale. O sa venim cu tiruri de boltari", a promis si Flutur.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#inundatii Suceava, #vizita Traian Basescu inundatii, #sinistrati Patrauti , #inundatii
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
Poza Rica
Rica
rank 2
OAMENII BUNI N-AU AVUT POSIBILITATEA SA STERPELEASCA UNA LA PRET...REDUS DIN BUCURESTI