Inundatii in Galati: A treia noapte alba pentru sinistrati, alte sute de gospodarii inundate

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 10:29
2491 citiri
Inundatii in Galati: A treia noapte alba pentru sinistrati, alte sute de gospodarii inundate

Oamenii din mai multe localitati din Galati nu au putut dormi linistiti nici in noaptea de vineri spre sambata, cand judetul lor s-a aflat sub cod portocaliu de inundatiii.

Alte 250 de gospodarii au fost inundate in comuna Slobozia Conachi, dupa ce autoritatile au fost nevoite sa deverseze controlat paraul Suhurlui, pentru a evita un dezastru si mai mare.

Oamenii nu au putut lua mare lucru cu ei, multe dintre animale fiind lasate prada viiturii. In unele locuri apa a ajuns pana la acoperis.

O parte dintre oameni au dormit intr-o incapere mare a primariei, unde au fost aduse saltele si paturi, iar restul s-au adapostit pe la rude, transmite Realitatea TV.

In comuna Costache Negri, apele au maturat aproape totul in calea lor, iar cele 10 minute pe care le aveau la dispozitie pentru a parasi casa au fost prea putine pentru a putea lua ceva cu ei.

"Nu recuperam nimic. O luam de la capat. Ne-au ramas peretii si asta e bine, ca au ramas peretii. In rest, haine si mobila, cand o sa avem cu ce, o sa cumparam. Pana atunci, improvizam", a spus un localnic pentru Digi 24.

Nou bilant al inundatiilor din Galati: 9 morti si 4 disparuti (Video)

De teama ca hotii le-ar putea prada casele, unii localnicii au decis sa ramana in gospodarii si sa-si improvizeze locuri de dormit, pentru a se odihni pret de cateva ore, dupa trei nopti albe.

In seara de vineri, patru localitati au fost evacuate de teama unei noi viituri.

Pompierii nu au incetat sa lucreze nici pe timpul noptii, astfel ca au incercat sa scoata apa din curti, care atingea, pe alocuri mai mult de un metru.

Odata ce apele se vor retrage complet, oamenii se vor putea apuca sa-si refaca locuintele avariate, mai ales ca autoritatile le-au promis si materiale de constructii.

O mare mobilizare de forte are loc in aceste zile pentru ajutorarea sinistratilor, astfel ca la Iasi, Galati si Botosani, autoritatile au organizat centre de donatii, acolo unde oamenii pot aduce paturi, haine si alimente neperisabile.

Premierul Victor Ponta si ministrii Gabriel Oprea si Dan Nica au fost vineri in zonele cu sinistrati pentru a constata dimensiunea dezastrului si pentru a dispune masuri de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inundatii Galati evacuare sate, #gospodarii inundate Galati, #casa distruse Tulcea Vaslui , #inundatii