Nou bilant al inundatiilor din Galati: 9 morti si 4 disparuti (Video)

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 18:04
1809 citiri
Nou bilant al inundatiilor din Galati: 9 morti si 4 disparuti (Video)
Foto: Arhiva

Un nou nou bilant al victimelor din Galati arata ca noua persoane au murit, patru au fost date disparute, iar sute de gospodarii au fost afectate, in urma inundatiilor cauzate de ploile torentiale din noaptea de miercuri spre joi.

Primul bilant al potopului anunta sase morti si trei disparuti, insa, pe parcursul zilei de joi, numarul victimelor a crescut la noua persoane decedate si patru disparute, potrivit Realitatea TV.

Subprefectul judetului Galati, Gabriel Panaitescu, a comunicat bilantul pagubelor in timpul sedintei comandamentului pentru situatii de urgenta, convocata joi la Guvern.

El a spus ca este vorba despre 14 localitati afectate, 519 persoane evacuate, o locuinta total distrusa si 715 locuinte inundate. Vicepremierul Liviu Dragnea, care a participat, de asemenea, la sedinta, l-a corectat pe Panaitescu spunand ca sunt de fapt 17 localitati afectate, nu 14, si l-a rugat sa verifice cu atentie.

Apele Romane: La Galati a plouat in sase ore cat ploua in doua luni

"Am realizat un survol deasupra zonelor afectate, pericolul major a trecut, se iau masuri astfel incat populatia sa fie protejata si sa nu mai fie probleme din acest punct de vedere.

La nivel local s-a actionat corect pana acum, dar acum e nevoie de cateva materiale, motorina si alimente de prima necesitate, am inteles ca Dragnea a luat masuri pentru deblocarea combustibilului de la nivel central pentru Galati.

Pentru pesoanele evacuate exista 100 de locuinte modulare in care acestea pot fi cazate. Acum se iau masuri pentru restrictionarea circulatiei pe podurile si drumurile afectate", a precizat Panaitescu.

Inundatii la Galati - Sedinta de urgenta la Guvern: Autoritatile sa ceara ajutoare

Vicepremierul a declarat ca statul are ajutoarele necesare pentru victimele inundatiilor din Galati, dar ca autoritatile locale trebuie sa le ceara in cel mai scurt timp.

"La nivel central, ministrul Stroe (de Interne - n. red.) a informat ca statul este pregatit cu tot ce e nevoie, apa, alimente, paturi, dar trebuie sa ne cereti foarte rapid", le-a spus Dragnea reprezentatilor autoritatilor locale care au participat la videoconferinta de la Guvern.

El a mai spus ca exista un elicopter care survoleaza zona judetului Galati si ca ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca mai are doua elicoptere gata sa intervina.

Risc de epidemii la Galati: Sursele de apa, distruse de inundatii

Dragnea le-a cerut autoritatilor din Galati sa faca evaluari exacte in ceea ce priveste "afectarea infrastructurii si a caselor, pentru a ajuta guvernul sa ia decizii rapide". "Iarna se apropie, iar, daca oamenii nu au unde sa stea, avem o mare problema", a completat Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#inundatii Galati, #bilant morti Galati, #morti inundatii Galati, #disparuti inundatii Galati , #inundatii