Cu politicienii la inundatii: Strigand la sinistrati, cu barca si pantofi cu toc (Galerie foto)

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 12:05
8920 citiri
Cu politicienii la inundatii: Strigand la sinistrati, cu barca si pantofi cu toc (Galerie foto)
Foto: citynews.ro

In fiecare sezon ploios anumite zone din tara se confrunta cu inundatii, iar politicienii aflati la conducere se duc sa evalueaze situatia pentru a putea lua masurile cele mai potrivite si a-i ajuta pe cei afectati.

Nu de putine ori ajung, insa, sa o dea din lac in put. Fie prin diferite replici, fie prin masuri nepotrivite, fie invinovatindu-i chiar pe cei in nevoie de napasta abatuta asupra lor, si politicienii sunt oameni, iar a gresi e omeneste.

Cel mai recent protagonist al unui astfel de episod a fost prim-ministrul Victor Ponta, care a mers, marti, in zonele afectate de inundatii inca dinainte de Paste, el avand schimburi de replici atat cu colegii din Guvernul Romaniei, cat si cu jurnalistii.

"Tu ce faci, fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii?", a intrebat-o Victor Ponta pe Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape. Nici replica acesteia nu a fost mai inspirata: "Pai n-avea chef, dar...".

Premierul a fost intrebat de un jurnalist ce sa faca oamenii pana cand se va construi digul promis de autoritati, raspunzandu-i: "Vrei sa opresc eu ploaia? Sau o opresti tu?".

Victor Ponta, Doina Pana si vicepremierul Liviu Dragnea, fost presedinte CJ Teleorman, s-au deplasat cu barca pe ulitele satului teleormanean Beiu, fiind tinta ironiilor dupa imagini postate inclusiv pe site-ul Guvernului in care jandarmi si pompieri impingeau barca, apa ajungandu-le mai jos de genunchi. Chiar si in inregistrarea video se poate auzi cineva glumind: "asta e motor din 5 subofiteri".

Ponta, catre ministrul Apelor: "Tu ce faci, fa, Doina, aici?" (Video)

Ponta, in cizme de cauciuc prin satele inundate: Of, of, of, ce necazuri! (Video)

El a avut insa predecesori pe aceasta linie. In luna iulie a anului 2010, presedintele Traian Basescu a mers in comuna Saucesti, din judetul Bacau, grav afectata de inundatii, el rastindu-se la una dintre localnice, care s-a plans ca trebuie sa plateasca diverse sume de bani la primarie, "chiar si numai pentru o adeverinta".

"Nici eu nu am incredere in cei care ma mint. Nu ma luati drept unul de la televiziune, la Diaconescu, la Tatulici spuneti ce vreti. Incetati sa mai mintiti! Daca ziceti ca s-au dat bani pentru dig si au fost furati, mintiti! De ieri numai asta spuneti, ca v-a furat primarul, ca v-au furat consilierii. Incetati sa mai mintiti! Am inchis subiectul", i-a spus Traian Basescu.

Basescu a tipat la o sinistrata: Nu ma luati drept unul de la televiziune!

Tot la Saucesti, si tot dupa inundatiile din iulie 2010, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din acea perioada, Elena Udrea, le-a impartit sinistratilor ciocolata si pantofi negri cu toc.

Ulterior, in luna decembrie 2012, in campania pentru alegerile parlamentare, mai multi tineri din Roman au organizat o manifestatie in cadrul careia au depus, intr-o cutie, pantofi cu toc, care erau destinati Elenei Udrea, facand referire la evenimentul din vara anului 2010.

Elena Udrea a impartit pantofi cu toc femeilor sinistrate (Video)

In anul 2005, prim-ministrul de atunci, Calin Popescu Tariceanu, a fost si el protagonistul unui episod cu o sinistrata in urma inundatiilor, intr-un sat din judetul Timis. "Si ce vreti, doamna, sa va fac eu hotel?", s-a rastit fostul sef liberal la femeie.

La randul sau, fostul premier Emil Boc a fost huiduit, in iulie 2010, cand a vizitat Galatiul, unde se lucra la ridicarea unui dig, iar unul dintre muncitori i-a strigat ca este nemancat si i-a cerut sa puna mana pe lopata. Acest lucru s-a si intamplat, tot atunci, in localitatea tulceana Ceatalchioi, unde Emil Boc a ajutat la umplerea sacilor cu nisip.

Boc, dupa vizita lui Ponta la inundatii: Ii mai lipsea o galetica si o lopatica

Inapoi in prezent, miercuri, actualul primar al Clujului a spus despre plimbarea lui Victor Ponta si Liviu Dragnea cu barca prin satele inundate din Teleorman ca a reprezentat "o gafa a unor caraghiosi" si ca acestora le lipsea "o galetica si o lopatica, pentru a putea intra intr-un penibil complet".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#politicieni inundatii, #Victor Ponta barca inundatii, #Basescu sinistrata inundatii, #Tariceanu hotel inundatii, #Udrea pantofi toc inundatii, #Emil Boc inundatii , #inundatii