De ce s-au rupt digurile in Delta?

Luni, 12 Iulie 2010, ora 07:53
2608 citiri
De ce s-au rupt digurile in Delta?

Cinci localitati din Delta au fost inghitite de ape, dupa ce barajele de protectie au cedat. Digurile fie au fost reparate de mantuiala sau nu au fost reparate deloc, desi au inghitit milioane de lei din bani publici.

In localitatea Ceatalchioi, spre exemplu, au fost inundate 130 de case dupa ce digul de aparare a satului a cedat. Digul era disputat de Administratia Nationala a Apelor Romane (ANAR), Consiliul Judetean (CJ) Tulcea si firma Agrodelta Sireasa a fostului senator PSD, Traian Rece, scrie Romania Libera.

In 2007, CJ Tulcea a cheltuit un milion de euro pentru repararea digului, desi acesta se afla, de un deceniu, in stapanirea lui Traian Rece, care pretinde ca l-a cumparat de la AVAS.

Localnicii sustin ca reparatiile efectuate de CJ Tulcea la dig au fost facute de mantuiala si de aceea a cedat. In aceeasi zona au mai fost inundate satele Patlageanca, Tudor Vladimirescu, Salceni si Plaur. Si aici s-au investit zeci de milioane de lei pentru repararea digurilor existente si pentru realizarea unora noi.

La Tudor Vladimirescu, spre exemplu, Ministerul Mediului, ANAR a mai alocat 1,5 milioane de lei pentru finalizarea digului, dar firma Deltacons, care s-a ocupat de reparatia digului in ultimii ani, nu a mai efectuat nici o lucrare.

Valentin Iliescu: Banii pentru diguri alocati in 2008 s-au furat ca-n codru

Secretarul de stat pentru Relatia cu Parlamentul Valentin IIiescu a declarat, duminica, la Ramnicu Valcea, ca va face public un raport "devastator" al Curtii de Conturi care arata ca banii pentru diguri alocati dupa inundatiile din 2008 "s-au furat ca in codru".

"Nu inteleg de ce Curtea de Conturi tine sub fund acest document legat de modul in care au fost cheltuiti, in 2008, banii pentru asemenea interventii, ca urmare a inundatiilor din acel an, ca urmare a deciziilor luate ulterior, de construirea unor diguri care sa protejeze localitatile si populatia.

Este un raport devastator care evidentiaza, negru pe alb, cu subiect si predicat, ca s-a furat ca in codru si ca s-au alocat bani pentru localitati in care nu trece niciun rau", a susutinut Valentin Iliescu.

Banii pentru diguri alocati in 2008 s-au furat ca-n codru

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#inundatii Delta rupere diguri , #inundatii