Dupa alerta de furtuni, inundatii! Cod galben pe rauri din 10 judete

Duminica, 24 Mai 2015, ora 15:40
3722 citiri
Dupa alerta de furtuni, inundatii! Cod galben pe rauri din 10 judete

Hidrologii au emis, duminica, o atentionare Cod Galben de inundatii, valabila incepand din 24 mai, ora 21:00, pana luni, 25 mai, ora 16:00, pe rauri din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Arad, Bihor, Sibiu, Valcea si Olt.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe rauri din bazinele hidrografice afectate.

Vin furtunile! Alerta meteo pana marti

Astfel, in intervalul 24 mai, ora 21:00 - 25 mai ora 10:00, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din urmatoarele bazine hidrografice:

  • Crisul Alb (afluenti curs superior si mijlociu) - judetele Hunedoara si Arad
  • Crisul Negru (afluenti curs superior) - judetul Bihor
  • unii afluenti mici ai Muresului din judetele Hunedoara si Arad
  • Gilort (bazin superior) si afluentii mici de stanga ai Jiului - judetele Gorj si Hunedoara
  • bazinele superioare ale Cibinului, Lotrului, Oltetului si
  • unii afluenti mici ai Oltului din judetele Sibiu, Gorj, Valcea si Olt

Hidrologii precizeaza ca atentionarea vizeaza, in primul rand, fenomenele de scurgeri importante pe versanti si cresterile rapide de debite si niveluri pe raurile mici, fenomene care se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in intervalul 24 mai ora 22,00 - 25 mai, ora 10,00, pe raurile mici din zonele de deal si de munte din judetele Caras-Severin, Hunedoara, Gorj si Mehedinti.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica, o informare meteorologica de instabilitate atmosferica accentuata valabila pentru intreaga tara incepand din 24 mai, ora 21:00, pana marti, 26 mai, ora 9:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Este cod galben de inundații pe râurile mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Tulcea şi Constanţa, au anunțat hidrologii miercuri, 17 aprilie. Potrivit Institutului Naţional de...
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii....
#cod galben inundatii, #inundatii mai 2015, #alerta inundatii, #cod galben inundatii Olt , #inundatii