Imaginile dezastrului din tara lasat de revarsarea apelor (Foto)

Luni, 03 Iunie 2019, ora 11:23
6014 citiri
Imaginile dezastrului din tara lasat de revarsarea apelor (Foto)
Foto: Ziare.com

Ploile din weekend au facut ravagii in mai multe localitati din tara si continua sa provoace pagube. O multime de localitati au fost inundate, iar unele au ramas si fara energie electrica.

Mai multe gospodarii din localitatea Bradu, judetul Arges, au fost inundate.

"Pana acum sunt sapte curti afectate. Se actioneaza cu un echipaj de pompieri cu o motopompa si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta intervine cu o autospeciala si o motopompa", a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, citat de Agerpres.

Conform acesteia, interventia este ingreunata de faptul ca nivelul apei este in crestere.

Si in Teleorman sunt raportate probleme, unde in mai multe localitati viitura a ajuns in curtile oamenilor, iar pe anumite portiuni drumul spre Videle este acoperit cu apa.

In Vaslui, zece localitati, cu peste 1.800 de locuitori, au ramas fara energie electrica, luni.

"21 de posturi de transformare sunt nealimentate, 1.876 de cetateni ramanand fara energie electrica in locuinte. Sunt afectate localitatile: Tacuta, Mircesti, Cujba, Protopopesti, Dumasca, Murgeni, Carja, Ranzesti, Bogdanesti si Radesti. Cinci echipe ale furnizorului de electricitate lucreaza pentru remedierea defectiunilor aparute", a informat Prefectura Vaslui.

In localitatea Domnesti din judetul Ilfov, oamenii s-au trezit cu strazile si curtile inundate.

Foto: Ziare.com

In Giurgiu, pompierii au fost solicitati sa intervina in sase localitati pentru scoaterea apei din case si din gospodarii.

"In urma ploilor abundente, echipajele ISU Giurgiu au gestionat opt situatii de urgenta generate de fenomenele meteorologice, astfel 13 subofiteri de la Detasamentul Giurgiu cu doua autospeciale cu apa si spuma si o autospeciala de prima interventie si comanda au actionat in municipiul Giurgiu dupa ce mai multe case si gospodarii au fost inundate, la Stoenesti, opt subofiteri cu doua autospeciale cu apa si spuma de la Punctul de lucru Calugareni au intervenit pentru scoaterea apei din doua case si gospodarii inundate, la Hulubesti s-au deplasat patru subofiteri de la Detasamentul Giurgiu cu o autospeciala cu apa si spuma dupa ce o casa si o gospodarie au fost inundate. Interventii au mai fost si la Bulbucata si Naipu unde au actionat opt subofiteri de la Garda de interventie Mihailesti cu doua autospeciale cu apa si spuma dupa ce doua case si gospodarii au fost inundate", a informat, luni, ISU Giurgiu.

Pompierii inca actioneaza in judetul Alba, unde in weekend situatia a fost foarte dificila.

Iata ce s-a intamplat in weekend in satul Rachita din Alba.

Si in Arad a fost prapad in weekend.

Si lucrurile nu par a se imbunatati. ANM a emis noi avertizari luni, care includ un cod portocaliu si unul galben de furtuni.

A.G.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#ploi inundatii Arges, #inundatii Domnesti , #inundatii