Ziare.com

Indundatii in Romania: Deversarile controlate in Balta Ialomitei, respinse

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 14:52

   

Indundatii in Romania: Deversarile controlate in Balta Ialomitei, respinse
Comitetul judetean pentru situatii de urgenta (CJSU) Ialomita a respins categoric ideea deversarii controlate a apelor Bratului Borcea al Dunarii in Balta Ialomitei.

Membrii comitetului, care s-a intrunit duminica la Fetesti, impreuna cu primarii din localitatile riverane Dunarii, respectiv Fetesti, Stelnica, Bordusani, Facaeni, Giurgeni, Vladeni, au reclamat faptul ca pagubele ce vor fi produse in urma inundarilor controlate vor fi prea mari in comparatie cu rezultatul scontat de autoritati, anume acela de scadere a nivelului apei.

"S-a decis ca o astfel de masura nu este benefica, stiindu-se rezultatul din anii trecuti cand in urma deversarii controlate nivelul apei a scazut cu doar un centimetru, iar pagubele produse in Balta Ialomitei au fost importante. si acum va fi la fel daca se va lua o astfel de masura. Sunt animale in Balta, recoltele care in acest an sunt foarte bune vor fi compromise, sunt ferme, ocoale silvice, cantoane", a declarat pentru AGERPRES primarul municipiului Fetesti.

Edilul sustine ca deversarea controlata in zona Ialomitei nu va fi de ajutor nici pentru cei din Galati, pentru ca suprafata aleasa pentru deversare este mica, iar nivelul apei nu va scadea prea mult.

"Suntem pregatiti sa mai suportam, daca va mai creste apa, cam o jumatate de metru. Acum sa vedem ce se va decide. Noi insa nu am fost de acord. in urma sedintei s-a intocmit un raport cu deciziile luate, care a fost transmis la centru", a mai spus primarul.

In zona cartierului Buliga al municipiului Fetesti, 12 locuinte amenintate de inundatii au fost evacuate, se lucreaza la intarirea si suprainaltarea digurilor din zonele sensibile, neexistand pericolul, deocamdata, de a fi afectate alte locuinte.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1740 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am luat prea mult de la Dunare

Cand eram copil am invatat la geografie despre vreo 7-8 balti mari situate in lunca Dunarii. Ulterior o mare parte au fost asanate si transformate in terenuri agricole , elestee si chiar locuri pentru vile. Fluviul isi cere din cand in cand dreptul de a folosi albia sa milenara.

 

DUNAREA NU ARE CULOARE POLITICA

POATE BOC SA STEA SI IN CAP,BASESCU SA DEA ORDIN SI ELENA SA PUNA PIEPT,CU STIHIILE NATURI NIMENI NU SE POATE PUNE....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor