Inundatii in Arges: Turisti evacuati si locuinte lovite de trasnet

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 17:34
2347 citiri
Inundatii in Arges: Turisti evacuati si locuinte lovite de trasnet
Foto: argesul.info

Futuna din noaptea de sambata spre duminica a provocat numeroase pagube in judetul Arges, unde zeci de gospodarii au fost inundate, mai multi turisti au fost evacuati din cauza viiturilor, iar o casa si o anexa gospodareasca au luat foc dupa ce au fost lovite de trasnet.

In localitatea Cateasca, sat Ciresu, un echipaj cu o autospeciala cu apa si spuma de la Detasamentul de Pompieri Bradu a intervenit pentru a stinge un incendiu provocat de un trasnet. Un fanar a luat foc, fiind distrus pe o suprafata de 40 mp, si au ars circa 10 tone de fan.

Cateva ore mai tarziu, pompierii au fost solicitati in localitatea Corbeni, unde un incendiu izbucnit din aceeasi cauza a afectat o casa si mai multe anexe. Incendiul de a izbucnit dupa miezul noptii, la locuinta unei femei. Trei echipaje cu trei autospeciale cu apa si spuma de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges si un echipaj cu o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Pitesti, Punctul de Lucru Bascov au intervenit pentru a stinge flacarile. La interventie au participat un ofiter si 20 de subofiteri, focul fiind stins dupa patru ore, potrivit ISU Arges.

Incendiul a distrus mansarda pe o suprafata de aproximativ 260 mp, atelierul si adapostul de animale pe o suprafata de 250 mp, adapostul de pasari pe 30 mp, aproximativ doua tone de lemn de foc, circa 1.000 kg de fan, bunuri din atelier si bunuri de uz casnic. De asemenea, focul a avariat un tractor si doua autoturisme.

De asemenea, in noaptea de sambata spre duminica, pompierii au fost solicitati pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii, cele mai multe interventii fiind inregistrate in Campulung si Curtea de Arges.

Turisti salvati de la o cabana din Valea Cascadelor

In plus, militarii au salvat si zece turisti care erau cazati la o cabana din Valea Cascadelor.

"Un echipaj cu o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Campulung, Punctul de Lucru Rucar, a intervenit in localitatea Rucar, pentru inlaturarea efectelor produse de precipitatii si torenti. Au fost inundate zece gospodarii. Au fost evacuate zece persoane din cabana Valea Cascadelor. Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges a intervenit in localitate pentru inlaturarea efectelor produse de precipitatii abundente. Au fost inundate sapte strazi si zece gospodarii", se arata intr-un comunicat al ISU Arges.

Pompierii argeseni au salvat si doua persoane surprinse de viitura in localitatea Albestii de Arges. Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges a intervenit in localitatea Albesti de Arges, sat Pamanteni, pentru inlaturarea efectelor produse de precipitatii abundente. Au fost salvate doua persoane surprinse in locuinta de viitura.

Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges a mai intervenit in localitatea Valea Iasului, unde trei locuinte si beciurile acestora au fost inundate.

Tot pompierii din Curtea de Arges au intervenit in localitatea Valea Danului, pe DJ 703, unde un autoturism a ramas blocat intr-un tunel din cauza precipitatiilor abundente.

De asemenea, pompierii de la Detasamentul de Pompieri Costesti au intervenit in localitate dupa ce o strada a fost inundata. Si in localitatea Mioveni, trei locuinte au fost inundate pe o suprafata de aproximativ 1000 mp, fiind necesara interventia pompierilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inundatii Arges, #turisti salvati Valea Cascadelor, #case inundate ploi Arges, #case lovite trasnet Arges , #inundatii