Inundatii in Romania: Nici o localitate nu este izolata

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 12:25
2457 citiri
Inundatii in Romania: Nici o localitate nu este izolata
Foto: Arhiva

Nici o localitate nu era izolata din cauza inundatiilor, duminica, iar in ultimele doua zile s-a inregistrat o locuinta distrusa si trei locuinte inundate, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

In ultimele 24 de ore, au fost afectate de fenomene meteo periculoase sase judete: Buzau, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Dolj, Maramures si Vrancea, se arata intr-un comunicat al MAI, remis Ziare.com.

"In aceasta dimineata (duminica - n.red.) nu sunt raportate la nivelul tarii localitati izolate complet de ape, in care sa nu se poata ajunge sau interveni. Nu sunt persoane izolate sau evacuate", se precizeaza in comunicat.

In localitatile afectate s-au constatat inundarea unor suprafete de terenuri agricole, pasuni, paduri, afectarea unor poduri sau podete sau a unor segmente de drumuri comunale sau judetene.

Pana in prezent, au fost afectate peste 7.000 de hectare de suprafete agricole, 3.000 de hectare de pasuni si peste 1.000 de hectare de paduri.

In localitatile afectate de ploi si inundatii sunt constituite comitete pentru situatii de urgenta, care monitorizeaza si evalueaza dinamica evenimentelor, solicitand, dupa caz, interventia structurilor pentru situatii de urgenta, potrivit MAI.

In urma interventiei autoritatilor, Drumul Comunal 159 Lopatari-Plostina (judetul Buzau) a fost redat partial circulatiei. Prin ordin al Prefectului a fost instituita masura restrictionarii cicrculatiei pentru autovehicule cu masa maxima autorizata de peste 3,5 t.

Totodata, in cursul zilei de sambata, autoritatile locale au decis luarea unor masuri de prevenire si limitare a efectelor negative ale inundatiilor, cum ar fi:

In judetul Dolj, in portul Bechet a fost realizat un dig pe o lungime de 50 m (din saci cu nisip), in zona platformei de acces la ferry-boat.

In judetul Calarasi, Prefectul judetului a dispus interzicerea circulatiei pe 3 poduri (2 afectate de apele raului Arges - localitatile Mitreni si Radovanu, iar unul pe raza localitatii Budesti - in pericol de a fi inundat).

In judetul Vrancea, spre localitatea Nereju, circulatia se desfasoara in continuare pietonal sau pe drumuri forestiere ocolitoare.

Pana in prezent, nu au fost inregistrate urgente medicale sau alte situatii deosebite. Pe Drumul Judetean 205D, Paltin-Nereju, Prefectul judetului a dispus restrictionarea circulatiei pentru autovehiculele cu o masa totala maxima autorizata peste 7,5 tone.

In schimb, sambata, raul Jiu si Dunarea au iesit din matca, din cauza ploilor si a topirii zapezii.

In Braila, nivelul Dunarii a depasit cota de atentie, fiind interzisa trecerea cu bacul a utilajelor mai grele de 7,5 tone.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#inundatii sase judete, #iesire matca Dunare, #inundatii Romania , #inundatii