Ziare.com

Inundatii in Romania: Zeci de localitati din 14 judete au fost afectate

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 14:09

   

Inundatii in Romania: Zeci de localitati din 14 judete au fost afectate
44 de localitati din 14 judete au fost afectate de inundatii in ultimele zile, dupa cum anunta Centrul Operational al MAI.

Astfel, in urma inundatiilor, o casa din localitatea Razboieni (Neamt) a fost avariata, iar alte 16 locuinte din judetele Botosani, Iasi, Maramures, Vaslui si 33 de anexe gospodaresti din Botosani, Calarasi, Galati au fost inundate.

De asemenea, a fost necesara interventia autoritatilor pentru salvarea a sase persoane din comunele Razboieni si Horia (judetul Neamt).

Totodata, in Botosani si Neamt circulatia rutiera a fost ingreunata pe opt drumuri judetene.

Nu au fost inregistrate, deocamdata, situatii de persoane izolate, nici localitati in care sa fie intrerupta alimentarea cu energie electrica.

In localitatile din judetul Neamt in care accesul a fost ingreunat din cauza acestor fenomene, autoritatile locale, cu sprijinul angajatilor ISU, au asigurat alimentarea cu apa si alimente a populatiei, precum si optimizarea accesului la persoanele care au solicitat asistenta medicala.

Pentru gestionarea situatiei, la nivelul structurilor teritoriale ale MAI sunt activate patru comandamente operationale, in judetele Suceava, Galati, Botosani, Neamt.

MAI mai anunta ca 200 de angajati au intervenit, in ultimele 24 de ore, cu peste 50 de mijloace tehnice, in sprijinul populatiei afectate de fenomenele hidrologice si meteorologice periculoase.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 532 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor