Ziare.com

Inundatiile aduc un comisar european in Romania

de Alexandra Ilie
Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 08:37

   

Inundatiile aduc un comisar european in Romania
Comisarul european pentru cooperare internationala, ajutor umanitar si gestionarea situatiilor de criza, Kristalina Georgieva, va vizita Romania vineri, pentru a exprima solidaritatea europeana fata de victimele inundatiilor.

Georgieva va face o vizita in partea de est a tarii, unde noi viituri sunt asteptate in urmatoarele zile, conform SofiaEcho.

Pana acum, statele membre au reactionat rapid la apelul autoritatilor romane. In afara de ofertele Belgiei si Austriei, pe care Romania le-a si acceptat, si ofertele din partea Frantei si Estoniei care sunt luate in considerare, Ungaria, Polonia si Bulgaria au oferit materiale si resurse umane pentru a ajuta Romania sa faca fata inundatiilor.

"Este foarte emotionant sa vezi cum tari ca Polonia sau Ungaria, care au fost si ele afectate recent de inudatii, sau Bulgaria care a avut probleme in trecut cu inundatiile, acum ajuta un alt stat care are nevoie. Aceasta este solidaritatea europeana. Pentru a demonstra implicarea mea personala si pentru a avea o vedere de ansamblu asupra situatiei din Romania voi calatori vineri in aceasta tara", a declarat comisarul Georgieva, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 858 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor