Inundatiile fac prapad in tara: Oameni morti si sute de evacuati (Video) UPDATE - Harta interactiva cu starea drumurilor

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 09:50
11042 citiri
Inundatiile fac prapad in tara: Oameni morti si sute de evacuati (Video) UPDATE - Harta interactiva cu starea drumurilor
Foto: CFR Calatori

Viiturile au facut prapad in zona Moldovei, unde doi barbati au fost luati de ape si au murit, iar zeci de localitati au fost inundate, din cauza ploilor torentiale din noaptea de joi spre vineri.

Vrancea si Bacau, care s-au aflate sub cod rosu de inundatii, alaturi de alte patru judete, au fost cele mai afectate. Un barbat de 70 de ani din Vrancea si unul de 49 de ani din Bacau au murit, dupa ce au fost luati de ape, potrivit Digi 24.

Pe Facebook au aparut imagini cu eforturile oamenilor de a-l salva pe barbatul din Vrancea, care din pacate nu au reusit, iar acesta a fost scos mort din apa.

Ministerul de Interne a anuntat, vineri dimineata, ca peste 200 de persoane au fost evacuate preventiv si salvate din situatii de urgenta de catre autoritati, in urma inundatiilor care au afectat numeroase localitati din sapte judete ale tarii.

Mai exact, viiturile au afectat 89 de localitati din judetele Bacau, Covasna, Galati, Harghita, Neamt, Suceava si Vrancea.

In Vrancea, de exemplu, 175 de gospodarii si 50 de case din 11 comune au fost inundate. De asemenea, aproape jumatate din localitatile din judetul Bacau au fost cuprinse de ape.

In ultimele 24 de ore, MAI a avut pregatiti peste 7.000 de angajati, dintre care peste 4.500 de pompieri, jandarmi si politisti au intervenit in cursul noptii trecute in localitatile afectate, potrivit unui comunicat al ministerului remis Ziare.com.

Situatia s-a stabilizat la aceasta ora, spun cei de la MAI, care arata, totusi, ca patru localitati din judetul Neamt si cate una din judetele Harghita si Suceava sunt in continuare fara energie electrica.

Drumuri blocate si trenuri anulate

Ploile abundente au dus si la blocarea mai multor drumuri, printre care DN 2 (E 85) din judetul Vrancea, pe sectorul Domnesti - Adjud, unde circulatia auto este inchisa de la ora 3:00. A fost inchis si drumul comunal 142 din zona localitatii Campineanca.

Un sofer a surprins imagini de pe ceea ce se vrea a fi drumul european E 85, care a fost acoperit de ape joi seara, iar ulterior a fost inchis.

Probleme sunt si la circulatia trenurilor, afectata de ploile din ultimele ore, a anuntat vineri dimineata CFR Calatori. La acest moment, niciun tren nu este blocat.

Totusi, ca urmare a inchiderii circulatiei intre Adjud si Pufesti, au fost anulate urmatoarele trenuri:

R 5201 Pufesti - Siculeni

IR 1658 Adjud - Bucuresti Nord

IR 1650 Adjud - Bucuresti Nord

R 5401 Marasesti - Pascani

R 5102 Adjud - Pufesti

R 5101 Marasesti - Adjud

R 5104 Adjud - Marasesti

R 5301 Marasesti - Adjud

R 13796 Adjud - Focsani

R 5203 Marasesti - Adjud

Circulatia trenurilor dintre Pascani - Bacau - Adjud - Marasesti si retur se desfasoara pe ruta o ruta ocolitoare, mai exact prin Pascani - Iasi - Vaslui - Tecuci - Marasesti si retur.

De asemenea, traficul feroviar intre Ghimes si Lunca de Mijloc este intrerupt din cauza inundatiilor de pe calea ferata.

"Pana la reluarea circulatiei in conditii de siguranta, pasagerii sunt transbordati cu mijloace auto", se arata in comunicatul CFR Calatori remis Ziare.com.

UPDATE 12:45 - Ministerul Transporturilor a publicat o harta interactiva cu starea infrastructurii afectata de inundatii. Harta prezinta in timp real sectoarele de drumuri cu circulatia inchisa sau ingreunata, precum si rutele ocolitore. De asemenea, sunt prezentate si portiunile de cale ferata cu circulatia trenurilor intrerupta, dar si rutele alternative.

Judetele Harghita, Covasna, Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea au fost sub cod rosu de inundatii, de joi, ora 22.00, pana vineri dimineata. Atentionarea a fost actualizata si mai este valabila in judetele Suceava, Neamt, Iasi si Vaslui pana vineri la ora 10.00.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#morti inundatii Bacau Vrancea , #inundatii