Mures: Zeci de persoane evacuate din cauza alunecarilor de teren

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 18:54
4190 citiri
Mures: Zeci de persoane evacuate din cauza alunecarilor de teren
Foto: Arhiva/Ziare.com

Comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Horea" al judetului Mures, colonel Dorin Oltean, a declarat vineri ca 23 de persoane au fost evacuate in comuna Apold, in urma alunecarilor de teren, trei case sunt prabusite partial si alte trei sunt in pericol iminent de prabusire.

"Au fost afectate de alunecarile de teren trei locuinte, plus anexele acestora. In urma alunecarilor de teren a celor trei locuinte au fost evacuate 9 persoane si salvate bunurile acestora in masura in care au putut fi salvate dupa sosirea noastra la locul interventiei. Sunt si in momentul de fata in situatie delicata cu pericol de alunecare inca trei locuinte, au fost evacuate si acestea.

In total au fost evacuate 23 de persoane, trei locuinte au fost prabusite partial si trei sunt cu risc iminent de prabusire. In momentul de fata nu mai sunt probleme deosebite, nu mai exista riscuri pentru persoane intrucat toate persoanele au fost evacuate, bunurile acestora in masura in care au putut fi salvate au fost evacuate si transportate la caminul cultural", a aratat colonelul Oltean.

Alunecari de teren in Buzau: Sute de persoane sunt izolate

Acesta a spus ca, din cele 23 de persoane evacuate, 15 au acceptat sa fie cazate la sala de sport din comuna, unde li se va asigura si masa de catre Primarie, restul preferand sa plece la rude sau la prieteni.

Col. Dorin Oltean a precizat ca actiunea a fost coordonata de prefectul judetului, Lucian Goga, iar ISU Mures a actionat cu 30 de angajati, aducandu-si contributia atat Inspectoratul de Politie al Judetului, cat si Inspectoratul Judetean de Jandarmi.

"Au fost concentrate foarte multe forte si mijloace, coordonate de domnul prefect. Momentan nu mai avem probleme deosebite. Au ramas jandarmii sa pazeasca perimetrul pentru a nu permite persoanelor sa intre, intrucat exista risc de prabusire a constructiilor.

Probleme au mai fost in judet, dar de genul inundatiilor manifestate la nivelul gospodariilor, respectiv o pivnita, dar si la nivelul drumurilor judetene, dar fara a se inchide circulatia. Nu sunt blocate caile de acces momentan", a precizat seful ISU Mures.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#evacuati alunecari teren Mures, #evacuati alunecari teren Apold, #case prabusite alunecari teren inundatii Mures , #inundatii