Ploile fac ravagii si joi: Sute de oameni evacuati din calea inundatiilor, drumuri acoperite de apa

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 10:00
4199 citiri
Ploile fac ravagii si joi: Sute de oameni evacuati din calea inundatiilor, drumuri acoperite de apa
Foto: Arhiva Ziare.com

Inundatiile continua sa faca ravagii in Romania si joi. Sute de oameni au fost evacuati in ultimele ore si mai multe drumuri din tara au fost acoperite de apa.

In judetul Galati, circa 930 de persoane au fost evacuate din localitatile inundate si si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi la rude, la prieteni sau in spatiile puse la dispozitie de primarii, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Galati, Catalin Sion, citat de Agerpres. Dintre cei evacuati, 44 de oameni au dormit in camine, scoli si sali de sport.

Ploi torentiale in toata tara: Scoli inchise in Moldova. Cod rosu de inundatii la Galati

Intre timp, prefectul din Galati a cerut ajutorul armatei, care intervine in localitatile afectate cu 70 de militari, in timp ce ISU Galati actioneaza cu 15 motopompe, la Pechea, Slobozia Conachi si Cuza Voda.

Si in Buzau sunt probleme: 500 de localnici din satul Plesi au ramas izolati, dupa ce un pod a fost distrus de ape, arata Romania TV. Ploile au facut dezastru si intr-o comuna din Vrancea, unde 80 de gospodarii au fost inundate.

De asemenea, echipaje de la ISU Vaslui au intervenit, in noaptea de miercuri spre joi, pentru a evacua apa din doua gospodarii, una in Vaslui, iar cealalta in Barlad.

In judetul Suceava, din cauza vantului puternic, un copac s-a prabusit si a cazut peste un autoturism parcat. Din fericire, nimeni nu se afla in zona, asa ca nicio persoana nu a fost ranita.

Ploi torentiale in toata tara Zeci de locuinte inundate, drumuri inchise, trenuri oprite

Circulatie auto ingreunata

Circulatia a fost intrerupta miercuri pe mai multe artere din tara, iar joi situatia nu a fost remediata in totalitate. Traficul auto nu a fost reluat pana la aceasta ora pe DN 25, acesta fiind inundat pe segmentul Vames-Tudor Vladimirescu.

Totodata, masinile circula pe un singur sens pe doua drumuri nationale din judetul Vrancea, a informat prefectul Sorin Hornea, citat de Agerpres.

Este vorba despre DN2, pe sensul de mers Adjud-Focsani, la kilometrul 185+700 si la kilometrul 225. Apa de pe carosabil masoara pe unele portiuni pana la 5 centimetri. Se circula pe un singur fir si pe DN 23A, in localitatea Bordeasca Veche din comuna Tataranu.

Se circula pe un singur sens si pe doua drumuri judetene: DJ 205 D (la kilometrul 11,5) si DJ 241 A pe raza satului Feldioara din comuna Tanasoaia.

Romania inundata: Scoli si drumuri inchise, trenuri blocate si apa de 1,5 metri

Ninsoare si porturi inchise

Vremea rea creeaza probleme si la malul marii. Traficul fluvial a fost oprit in porturile Midia, Constanta Nord si Agigea, din cauza vantului puternic, a anuntat joi dimineata Centrul Infotrafic.

In timp ce unele regiuni au fost lovite de ploi torentiale in ultimle zile, in alte zone a venit deja iarna. Ninge de mai bine de 24 de ore in Pasul Prislop, care uneste Moldova de Maramures, iar stratul de zapada a ajuns la 30 de centimetri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#inundatii oameni evacuati, #circulatie ingreunata, #porturi inchise , #inundatii