Romania sub ape: Alunecari de teren, drumuri surpate, gospodarii inundate

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 17:56
5894 citiri
Romania sub ape: Alunecari de teren, drumuri surpate, gospodarii inundate

Ploile abundente din ultimele zile nu au adus doar inundatii, ci si alunecari de teren sau drumuri avariate.

Astfel, in 19 localitati din Prahova pamantul a inceput sa o ia la vale din cauza apei infiltrate in sol zilele acestea, transmite Prahova Online.

Este vorba despre localitatile Boldesti-Scaieni, Breaza, Scorteni, Sangeru, Carbunesti, Salcia, Gornet, Telega, Brebu, Provita de Sus, Lapos, Stefesti, Sotriile, Izvoarele, Bertea, Valea Doftanei, Cornu si Adunati.

Totodata, circulatia rutiera a fost ingreunata de revarsarile de apa pe urmatoarele drumuri comunale si judetene din judet: DJ 214 Brebu - Pietriceaua, DJ 101T Bertea - Lutu Rosu, DJ 235 de la km 2+100 - Lapos, DJ 134 - Sangeru - Salcia, cat si pe urmatoarele drumuri de interes local: comuna Provita de Sus, comuna Salcia catre Valea Cainelui, satul Nucet - DC 43, comuna Telega - DC 133, satul Izvoarele - DC 21, comuna Adunati - DC Branzesti.

Din cauza infiltratiilor, apa din fantani a fost contaminata si nu mai este potabila, astfel ca reprezentantii ISU Prahova asigura transportul cu apa potabila catre comuna Maneciu.

In judetul Valcea, drumul care leaga localitatea Feteni de localitatea Salistea Veche, situata la periferia muncipiului resedinta de judet, s-a surpat in urma unei alunecari de teren.

Zeci de familii risca sa ramana izolate din cauza pamantului care se surpa sub ele, iar adapostul de caini maidanezi al primariei risca sa fie izolat din aceeasi cauza.

24 de fantani din Babeni, Dragoesti, Dragasani si Orlesti au fost afectate de infiltratii, iar pompierii au trebuit sa intervina pentru evacuarea apei din 3 gospodarii situate in Ramnicu Valcea si in Dragasani, transmite Mediafax.

In judetul Vrancea, 14 locuinte au fost avariate din cauza alunecarilor de teren, iar 300 de oameni sunt izolati din cauza faptului ca drumul judetean care face legatura intre Dealul Lung si Rasca s-a surpat.

De asemenea, 14 localitati din judet sunt afectate de alunecarile de teren, iar autoritatile incearca sa puna la adapost batranii, copiii si gravidele din satele aflate in pericol.

In judetul Dambovita, 11 localitati au fost afectate de acelasi fenomen cauzat de infiltrarea unei cantitati mari de apa in sol, iar 5 drumuri din judet au fost avariate.

13 localitati din judet sunt in pericol din cauza pamantului care o ia la vale, iar printre ele se numara Varfuri, Visinesti, Bezdead, Raul Alb si Candesti.

In judetul Buzau, sapte localitati au fost afectate de alunecarile de teren, iar cinci drumuri judetene sunt inchise total sau partial circulatiei.

Potrivit Agerpres, reprezentantii prefecturii au trimis utilaje sa intervina in localitatile Pardosi, Buda, Naeni, Manzalesti, Chilii, iar drumurile judetene afectate sunt DJ 220, DJ 203H, DJ 205, DJ 203 si DJ 102.

Dupa ce de Paste oamenii din judetele din sudul tarii au avut parte de inundatii, un nou val de precipitatii s-a abatut asupra Munteniei si Olteniei, astfel ca meteorologii au emis alte avertizari privind pericolul revarsarii apelor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#inundatii alunecari teren ploi, #gospodarii inundate ploi Romania, #avertizare inundatii alunecari teren , #inundatii
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Romania sub ape si cei de la putere se dau care cu barca sau zmeul,
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5