Sunteti penibili! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 01 Octombrie 2013, ora 21:18
3369 citiri
Sunteti penibili! (Opinii)

Dupa prima intemperie de toamna, importanta, dar nu de sfarsit de lume, Bucurestiul arata de parca l-ar fi lovit cel putin Katrina, iar pe drumurile din zonele montane nu sunt masini blocate in primii fulgi doar pentru ca circulatia a fost oprita.

Au cazut trei fulgi si cinci drumuri nationale au fost inchise. De la Bucuresti la Brasov nu mai ai cum sa ajungi nici pe sosea, nici cu trenul. Politia rutiera este nevoita sa recunoasca faptul ca in acest moment utilajele actioneaza exclusiv cu materialele ramase din stocurile de anul trecut. Acolo unde actioneaza, pentru ca sunt zone in care nu exista niciun utilaj pe traseu pentru ca CNADNR nu a realizat licitatiile.

Atat s-au batut PNL si PSD pe compania de drumuri nationale si autostrazi, ajunsa in parohia ministrului minune Sova, campionul incompetentei din Guvernul Ponta, ca iata-ne blocati de prima fulguiala, ca intr-o tara tropicala care n-a vazut zapada de 50 de ani si nici nu stie prea bine ce e aceea.

Intr-o tara normala, dupa o astfel de ineptie monumentala si ministrul, si seful CNADNR ar zbura pe scarile Guvernului in cateva ore. La noi insa dl. Sova, preferatul d-lui Ponta, e un stalp al Executivului si cum sa plece cat nu si-a incheiat toate pledoariile in favoarea RMCG?

In Bucuresti, orasul primarului tata si bunic inlacrimat, n-a nins. Dar a plouat si a batut vantul. E toamna, stiti? Se mai inatampla. De data aceasta, Sorin Oprescu nu era pe mare, pardon am vrut sa zic la un control medical, dar nu cred ca a folosit la nimic.

Desi n-a trecut peste noi Katrina, Bucurestiul fix asa arata. Copaci rupti, cazuti peste masini si oameni - 3 raniti si 40 de autoturisme distruse. Adevarate lacuri de acumulare pe strazi prin care sunt obligate sa inoate autoturisme cu apa pana la praguri si mijloace de transport care provoaca adevarate tsunami de balta.

Politia recomanda sa lasam masinile acasa. Asa ar fi bine, dar ce sa te faci cand pe trotuare baltile au dimensiuni impresionante. Ai noroc daca scpai doar cu apa in pantofi, pentru ca sub apa sunt si denivelari ce se pot lasa cu picioare rupte. Multe troleibuze sunt blocate. Pana si metroul a sucombat la un moment dat.

Te uiti, te crucesti si te intrebi ce ni s-ar intampla in cazul unei autentice catastrofe. Ce s-ar intampla in cazul unui seism de proportii, dintre acelea pentru care Sorin Oprescu pregateste bucurestenii cu fluierase si gentute cu spirt si servetele, ca doar consolidarile le numeri pe degetele de la mana?

Dar nici nu e nevoie de seism. Exista informatii ca am avea in fata una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani. Cum o asteptam? Cu licitatiile nefacute, contractele neincheiate si utilajele parcate fara materiale antiderapante.

Daca autoritatile locale si centrale sunt complet depasite de un cod galben de toamna autetica, ce am pati in cazul unui adevarat cod rosu? Nu vreau sa ma gandesc.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Avertizare de vreme severă imediată. Zonele în care vântul va sufla cu putere în următoarele ore
Avertizare de vreme severă imediată. Zonele în care vântul va sufla cu putere în următoarele ore
Meteorologii au emis duminică dimineață, 21 aprilie, o avertizare nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până la ora 10.00. Avertizarea vizează: - Zona de...
#furtuna Bucuresti, #drumuri blocate, #inundatii Bucuresti, #cod galben , #inundatii
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5