Teroarea apelor in Europa (Galerie foto)

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 15:57
5964 citiri
Teroarea apelor in Europa (Galerie foto)
Foto: Big Picture

Asa e viata: primavara avem inundatii, vara seceta, toamna ne intoarcem lefteri din vacanta, iar iarna nu putem deszapezi, pentru ca ne-a luat pe nepregatite.

Daca ar fi numai la noi, am da vina pe mostenirea trecutului, pe criza si chiar pe coruptie, din cauza careia n-am avut fonduri, ca sa luam masuri de prevedere. Dar calamitatile nu iarta pe nimeni si lovesc de randul acesta cele mai frumoase peisaje europene.

Presa titreaza ca Dunarea a atins nivele la care n-a mai urcat de 500 de ani, iar raurile Elba, Rin si afluentii lor s-au revarsat peste cele mai pitoresti zone ale Europei Centrale. Inundatiile au ucis pana acum cel putin 12 pesoane, iar zeci de mii au fost fortate sa-si paraseasca in graba locuintele, unde nu se stie ce vor mai gasi la intoarcere.

Cele mai afectate state deja lovite sunt Germania, Austria, Elvetia si Republica Ceha. Ungaria e in curs si nu se stie ce mai urmeaza in Serbia si Romania.

Din acest cosmar, portalul Big Picture prezinta mai multe imagini, cand tragice, cand tragi-comice dupa caz. Nimeni nu stie ce va mai aduce si ziua de maine.

Lipsa de drumuri face imposibil transportul sacilor cu nisip, pentru amenajarea unui dig de protectie pe raul Gera din Germania. Dar nemtii au totdeauna solutie: transportul uman, din mana in mana.

Gaina trebuie salvata (Scharding, Austria). Daca era gasca, se salva singura.

Passau, Germania: Din casa, direct in barca. Din barca, nu se stie unde, dar in orice caz mai la deal.

Superbele vile din Kresice, Republica Ceha.

La Bitterfeld-Wolfen, Germania, 10.000 de cetateni sunt cazati in dormitoare improvizate fara mobilier, dar amenajate curat, cu grupuri sanitare si apa calda.

Privesti peisajul de la Melk, Austria, si intelegi de ce castelele medievale erau cocotate pe stanci.

Dig de protectie mobil, dar eficient, la Krems an der Donau, Austria.

Autostrata A3, aproape de Deggendorf. Germania, una din cele mai solicitate autostrazi europene, sub apele Dunarii.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#inundatii Dunare, #inundatii Europa, #Dunarea revarsata, #inundatii Rin, #inundatii Elba , #inundatii