Corpul de Control al lui Ciolos, cu tunul pe institutiile statului - care sunt vizate

Marti, 07 Iunie 2016, ora 16:10
5926 citiri
Corpul de Control al lui Ciolos, cu tunul pe institutiile statului - care sunt vizate
Foto: Arhiva Ziare.com

Corpul de Control al premierului face marti verificari la RA-APPS, Loteria Romana, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Compania Aeroporturi Bucuresti si spitalele in care au fost internate victimele de la Colectiv.

La Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Corpul de Control verifica daca institutia a respectat legislatia privind vanzarea imobilelor din domeniul privat al statului si a celor aflate in proprietate, precum si in cazul organizarii si functionarii Sucursalei de Transport "Bucurestii Noi" din cadrul Regiei.

Totodata, sunt verificate contractele de inchiriere incheiate de RA-APPS, inclusiv a sediilor pentru partidele politice si misiunile diplomatice acreditate in Romania, se arata intr-un document remis de Corpul de Control.

De asemenea, la Compania Nationala "Loteria Romana" S.A. este verificat modul de organizare si functionare a institutiei.

Actiunea de control la Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU) si la institutiile aflate in coordonarea acestuia are ca obiectiv verificarea modului in care sunt gestionate situatiile de urgenta.

La spitalele in care au fost internate victime de la Colectiv, expertii din Guvern verifica daca acestea respecta legislatia privind organizarea si functionarea, modul de indeplinire a atributiilor care le reveneau in elaborarea Planului Alb (plan de actiune in cazul unei situatii de catastrofa) de anul trecut, precum si daca fiecare spital si-a indeplinit atributiile privind declansarea Planului Alb, pe 30 octombrie 2015, cand s-a produs tragedia din club.

La Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" S.A., Executivul verifica realizarea investitiilor necesare dezvoltarii si modernizarii infrastructurii aeroportuare (piste, cai de rulare etc.), intretinerea si reparatiile infrastructurii aeroportuare, numirea persoanelor care au ocupat sau ocupa functii de conducere, stabilirea si acordarea salariilor lunare/anuale, precum si a altor avantaje membrilor consiliului de administratie si conducerii executive. Corpul de Control mai vizeaza si existenta unor posibile conflicte de interese.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Corp Control Loteria Romana, #Corp Control aeroporturi, #Corp Control RA APPS , #investigatii