Ziare.com

Investigatii la firme care se ocupa cu vanzarea de baterii si acumulatori

Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 14:46

   

Investigatii la firme care se ocupa cu vanzarea de baterii si acumulatori
Consiliul Concurentei a declansat doua investigatii privind posibila incalcare a regulilor de concurenta de catre companiile Rombat si Caranda, active pe piata productiei, distributiei si comercializarii de baterii si acumulatori.

Prima investigatie are ca obiect posibile intelegeri intre Rombat Bistrita si unii furnizori si vanzatori finali privind stabilirea preturilor de vanzare a produselor. In cadrul acestei investigatii, au fost efectuate inspectii inopinate la noua companii, respectiv Rombat Bistrita, Fast Consignatie Dej, Fado Trade Oradea, Zetas Batrom Impex Nasaud, Romprioxim Impex Bistrita, Nelson Targoviste, Rubin Bistrita, Dova Com Bucuresti, Genamag Brasov.

Cea de a doua investigatie se refera la posiblie intelegeri anticoncurentiale intre Caranda Baterii Bucuresti si distribuitorii sai pe piata productiei, distributiei si comercializarii de acumulatori auto.

Companiile la care au fost efectuate inspectii, in cadrul acestei investigatii, sunt Caranda Baterii, Kovacs-Auto Moto Odorheiu Secuiesc, Mecantu Calarasi, Marcat Invest Pitesti, Alexandru Servcom Sibiu, Auto Alex Moldova Noua, Euromaster Tyre&Services Romania Voluntari, precum si in alte spatii/puncte de lucru in care acestea isi desfasoara activitatea.

Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii, decizii ale asociatiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect impiedicarea, restrangerea ori denaturarea concurentei, in special cele care privesc fixarea preturilor de vanzare.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea de informatii si opinii referitoare la aceasta investigatie de la agentii economici terti, inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate.

Rombat este controlata de grupul sud-african Metair, iar anul trecut raportat afaceri de peste 69 milioane de euro.

Caranda are capital romanesc, iar anul trecut a inregistrat afaceri de 43 milioane de lei.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1278 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor