Ziare.com

Lista de cadouri pentru sefii IGPR - Parchetul General, sesizat

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 18:03

   

Lista de cadouri pentru sefii IGPR - Parchetul General, sesizat
Corpul de Control al MAI a sesizat Parchetul General in cazul listei de cadouri intocmite de seful BCCO Constanta si a anuntat ca, in urma verificarilor, s-au descoperit chiar mai multe abateri.

Potrivit unui comunicat remis vineri de Ministerul Afacerilor Interne, ancheta in cazul listei de cadouri pe care apareau numele mai multor sefi din Politia Romana a fost finalizata dupa ce ofiterii Corpului de Control ai ministrul Afacerilor Interne au audiat toate persoanele implicate si au analizat mai multe inscrisuri.

Anchetatorii au stablit ca lista respectiva a fost intocmita de seful Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO), comisarul-sef Aurelian Pavel, in decembrie 2009, iar avand in vedere faptul ca, de atunci, au trecut mai bine de trei ani si jumatate, nu s-a mai putut dovedi daca pestele si bauturile alcoolice au mai fost trimise la Bucuresti

"Avand in vedere perioada de timp care a trecut de la momentul realizarii acelui inscris, echipa de control nu a putut stabili cu certitudine daca respectivele produse au fost trimise si primite de catre ofiterii nominalizati. In acest context, controlul intern nu poate retine in sarcina vreunuia dintre cei mentionati in inscrisul respectiv comiterea unor fapte de coruptie", se arata in comunicatul MAI.

Oficialii MAI au mentionat ca, pentru a elimina eventualele suspiciuni cu privire la probitatea morala a ofiterilor la care ar fi urmat sa ajunga cadourile, raportul Corpului de Control a fost trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru continuarea cercetarilor.

Pe de alta parte, pe parcursul controlului, au fost descoperite si mai multe abateri disciplinare comise de comisarul-sef Aurelian Pavel, seful BCCO Constanta, si doi subalterni ai acestuia - comisarul-sef Cristian Victor Lipian, seful serviciului antidrog, si comisarul-sef Niculae Dobrescu, seful serviciului de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor.

Suse din MAI precizau pentru Mediafax, in 11 iulie, ca bauturile si pestele care ar fi trebuit sa ajunga la sefi din IGPR, din partea subalternilor de la BCCO Constanta, reprezentau cadouri pentru Craciunul din 2009, dar nu au mai fost trimise.

Conform surselor citate, cadourile nu au mai fost trimise, motiv pentru care ofiterii Directiei Generale Anticoruptie Constanta, care ar fi intrat in posesia listei in cadrul unei anchete legate de activitatea politistilor constanteni specializati in combaterea criminalitatii organizate.

Oficiali ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au declarat, pentru Mediafax, ca institutia s-a sesizat dupa ce lista respectiva a fost publicata in presa centrala si a trimis un raport Corpului de Control al MAI.

Este vorba despre o presupusa lista aparuta intr-un material publicat de enational.ro care contine numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al sefului Politiei Romane, chestorului Claudiu Cucu, directorul Directiei de Combatere a Crimei Organizate si adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolbosanu, al chestorului Catalin Dragota, fost director al Politiei Capitalei, in prezent sef al Directiei de Ordine si Siguranta Publica, al chestorului Tache Bocaniala, fost adjunct al Politiei Romane, si cel al comisarului sef Liviu Ungureanu.

Din lista rezulta ca ofiterii ar fi trebuit sa primeasca, de la subalternii din Constanta, peste si sticle de vin si whisky.


A.C.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 882 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce ar fi oare

daca nu s-ar mai ocupa corpul de control de pestele si bautura din 2009 care s-a baut si papat, de cine, nu se stie?
de ce nu vreti sa pipaiti ce se misca zi de zi din teritoriu spre varfuri din capitala?
ar fi mai normal in acest fel sa va aduceti aportul in combaterea unor fapte de coruptie, nu sa spuneti ca dupa trei ani si jumatate nu cunosteti cine si ce a mancat si baut de revelion.

 

de acord..

Fac mișto de noi cu mizilicurile astea ?

Să-i caute la averi, viloaie, pămanturi, conturi.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor