Italian trimis in judecata la 8 ani de la jaful din Pasul Gutai

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 17:30
4598 citiri
Italian trimis in judecata la 8 ani de la jaful din Pasul Gutai
Foto: Arhiva Ziare.com

Un cetatean italian a fost trimis, vineri, in judecata de Parchetul de pe langa Inalta Curte in dosarul deschis in urma jafului care a avut loc in 2009 in pasul Gutai.

Arzu Sergio este acuzat de lipsire de libertate in mod ilegal, talharie calificata, uzurpare de calitati oficiale, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si tainuire, se arata intr-un comunicat remis vineri de Ministerul Public.

"La data de 15.09.2009, inculpatul Arzu Sergio impreuna cu alte persoane (doua dintre acestea trimise in judecata prin rechizitoriul din 16 iulie 2010), toti mascati, utilizand patru autoturisme despre care stiau ca sunt sustrase si avand asupra lor echipamente cu aparenta unor uniforme caracteristice politistilor din cadrul formatiunilor speciale de interventie, precum si arme letale automate, au urmarit si oprit in trafic, in Pasul Gutai, judetul Maramures, prin simularea unui filtru, o autospeciala de transport valori.

Ulterior, i-au dezarmat pe ocupantii autoutilitarei, iar prin acte de violenta si sub amenintarea armei i-au obligat pe acestia sa le predea autospeciala, iar din compartimentul tezaur au sustras 5 saci in care se afla suma de 2.630.000 lei si 2.000 de euro, dupa care i-au inchis pe cei trei angajati in compartimentul tezaur al autospecialei si au parasit locul faptei", se arata in comunicatul citat.

Pentru finalizarea cercetarilor, procurorii "au dispus si au efectuat mai multe expertize si constatari biocriminalistice, precum si fizico-chimice, pentru clarificarea situatiei de fapt", mai precizeaza Ministerul Public.

Dosarul a fost inaintat pentru solutionare Judecatoriei Sighetu Marmatiei.

In 2012, un alt inculpat in dosarul privind jaful comis, in septembrie 2009, in Pasul Gutai, italianul Massimo Loddo, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, in timp ce pentru un alt inculpat, Ioan Ursut, judecatorii au decis incetarea procesului, intrucat acesta s-a sinucis in inchisoare.

Ioan Ursut si Loddo Massimo fusesera retinuti in ianuarie 2010, cand, potrivit anchetatorilor, se pregateau pentru un nou atac asupra unei masini de transport de valori in Pasul Gutai. Cei doi au fost pusi sub urmarire dupa ce mama lui Ursut a depus o suma mare de bani intr-o banca.

Citeste mai multe despre jaful din Pasul Gutai:

C.B.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#italian judecat jaf Pasul Gutai , #jaf