Jaf la Teatrul Evreiesc de Stat - Prejudiciu de 10.000 de euro, teatrul nu poate incepe o noua stagiune (Video)

Duminica, 28 August 2016, ora 12:09
6226 citiri
Jaf la Teatrul Evreiesc de Stat - Prejudiciu de 10.000 de euro, teatrul nu poate incepe o noua stagiune (Video)
Foto: Teatrul Evreiesc site oficial

Teatrul Evreiesc de Stat (TES) a fost jefuit, in urma cu cateva zile, iar din cauza incidentului e imposibila inceperea noii stagiuni. Prejudiciul se ridica la aproximativ 8.000 - 10.000 de euro, dupa o prima evaluare.

Fara un spatiu propriu de depozitare a decorurilor si echipamentelor tehnice, teatrul a fost nevoit sa apeleze la bunavointa altor institutii pentru gazduirea echipamentelor din patrimoniul TES, a anuntat teatrul.

"Spatiul de depozitare a fost vandalizat, iar teatrul pagubit. Pierderile material estimate sunt de aproximativ 8.000 - 10.000 euro, la o prima evaluare. Evenimentul nou creat pune teatrul in imposibilitatea de a incepe noua stagiune", au transmis reprezentantii teatrului.

Maia Morgenstern: Grijile noastre sunt in legatura cu redeschiderea teatrului

Contactata de News.ro, actrita Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat, a spus ca a aflat despre jaf vineri seara, de la agentul de paza, si ca a anuntat politia.

"Nu stim cand s-a intamplat. Am fost anuntati vineri seara de agentul de paza. Spargerea a avut loc pe Calea Dudesti. Am venit impreuna cu toti colegii care nu erau in concediu, de la sunte, de la lumini, tehnicul. Pe cei pe care i-am gasit i-am anuntat, jurist consultul teatrului. Evident, am anuntat politia. Se fac cercetari", a spus Maia Morgenstern.

Actrita a adaugat ca grijile sunt in legatura cu redeschiderea teatrului, care se afla intr-o stare de provizorat de doi ani.

"Grijile noastre sunt in legatura cu redeschiderea teatrului, cu locul unde trebuie sa ne depozitam tot inventarul, tot ce avem, decorul, echipamentul tehnic, echipamentul de lumini, echipamente electronice. Situatia asta de provizorat nu mai poate continua. Dincolo de amanunt este situatia teatrului care de doi ani se afla pe drumuri... Un provizorat, raspunsuri aproximative, conditii improprii de provizorat de depozitare, de functionare, de existenta. Asteptam sa isi faca datoria cei care trebuie sa si-o faca", a spus directorul institutiei teatrale.

Maia Morgenstern a mai spus ca teatrul are in pregatire Festivalul International de Teatru Idis, desi nu are conditii proprii pentru a-si desfasura activitatea.

"De abia adusesem avanpremiera, premiera spectacolului << Idis >>, ne pregatim de Festivalul International de Teatru Idis, demaram, sublienez, practic noi nu avem unde sa existam. Noi, in momentul de fata, nu avem scena, nu avem teatru, nu avem nimic si, totusi, ne continuam activitatea cum putem, in conditii inumane. In conditiile in care teatrul nostru are o extindere si nu ne apartine. Exista o cladire care se numeste Extindere Teatru Evreiesc de Stat, dar nu putem functiona acolo pentru motive care ma depasesc", a explicat actrita.

"Eu ma aflu in prag de premiera la Berlin. Intamplarea a facut ca in fiecare sfarsit de saptamana, cum pot, unde pot, pe toate avioanele sa imi vad putin copiii, familia, pe cei dragi, intamplator eram acasa. Am lasat toate proiectele, toate planificarile pentru weekend, tot, si m-am dus la depozit", a continuat ea.

Maia Morgenstern a adaugat ca nu poate spune ca stagiunea este anulata.

"Oamenii mai sunt in concediu, pana la 1 septembrie e concediu legal. Cine a fost in Bucuresti, a fost, cine nu, nu pot sa il chem, nici nu stiu de unde sa il chem, ca nici nu functioneaza telefoanele, poate. La 1 septembrie, cum oi putea, dau premiera, ma intorc, facem o evaluare, gandim intr-un fel, in conditiile in care am anuntat autoritatea prin nenumarate memorii. Nici nu mai asteptam, practic, un raspuns, si inca o problema, si inca o problema, si inca un memoriu. Atrageam atentia asupra conditiei umilitoare, periculoase in care se afla teatrul, exact asupra acestor lucruri atrageam atentia", a mai declarat actrita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#jat Teatrul Evreiesc Stat , #jaf