Spargatori de banci si case de amanet, trimisi in judecata

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 23:19
2001 citiri
Spargatori de banci si case de amanet, trimisi in judecata

Doi argentinieni si patru romani, aflati in stare de arest preventiv, care au jefuit in 2010 mai multe case de schimb valutar, amanet si o sucursala a unei banci, au fost trimisi in judecata, joi.

Gustavo Alberto Toranzo si Esteban Emanuel Vasquez, cercetati in lipsa, sunt acuzati de comiterea a patru infractiuni de talharie si trei infractiuni de lipsire de libertate, in timp ce Iulian Florin Tufan si Sergiu Gheorghe Cristea, aflati in stare de arest preventiv, sunt acuzati de trei infractiuni de complicitate la furt calificat, informeaza Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, printr-un comunicat remis NewsIn.

In acelasi dosar, vor mai fi judecati si Nicolae Ene si Ion Ene pentru doua infractiuni de complicitate la furt calificat, cercetati de asemenea in stare de arest preventiv.

Probele administrate in cauza pe parcursul urmaririi penale au relevat ca, la inceputul verii anului 2010, cei doi cetateni argentinieni au venit in Romania.

In perioada iulie-decembrie 2010, Gustavo Toranzo si Esteban Vasquz au jefuit mai multe case de schimb valutar, amanet si o banca de unde au furat bijuterii si suma totala de 697.343 de lei.

Astfel, pe 28 iulie 2010, cei doi argentinieni au intrat in incinta casei de schimb valutar SC M. E. SRL, iar unul dintre ei a escaladat ghiseul casieriei si a patruns in interior, de unde, prin punerea in imposibilitate de a se apara a vanzatoarei, au sustras suma de 2.365 euro, 700 lei si un telefon mobil.

Pe 18 august 2010, aceleasi persoane au intrat in incinta unei case de amanet din sectorul 3 si, dupa ce au amenintat vanzatoarea cu un cutit si au legat-o de maini si de picioare, au sustras bani si bijuterii in valoare de 50.000 lei.

De asemenea, pe 8 octombrie, aceleasi persoane au furat dintr-o casa de amanet din sectorul 5 bani si bijuterii in valoare de 113 000 lei, iar la plecare au incuiat usa de acces in unitate, lipsindu-le de libertate pe cele doua vanzatoare. Ultimul jaf al celor doi a fost pe 23 decembrie 2010 cand, prin spargerea geamului de la casieria unei unitati bancare din Bucuresti, au sustras un sac de transport valori continand suma de 407.000 lei si au exercitat acte de violenta pentru a-si asigura scaparea, parasind locul faptei cu ajutorul unei motociclete.

Din informatiile furnizate de INTERPOL a reiesit faptul ca cei doi argentinieni s-au deplasat ulterior cu avionul pe ruta Sofia-Munchen-Buenos Aires.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bucuresti, se mai arata in comunicatul Parchetului Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#jafuri case schimb, #jefuitori case schimb trimisi judecata , #jaf